Podcast: Sunde stemmer

 

Sunde stemmer er Danica Pensions podcastserie. I serien vil vi tage forskellige emner op,
der kan betyde noget for din sundhed.

 

Tema: Familierådgivning

Vi skal have landsbyen tilbage

Kunne du tænke dig at få et indblik i en alternativ løsning på børn i mistrivsel? Lyt til specialpædagog Christoffer Hansen fra Playdk, der har mange års erfaring med børn, der har det svært.


Du er god nok som forælder

Hvordan på virker det forældre, at deres børn mistrives, og hvad betyder det for barnet? Det og mange andre råd, kan du høre om fra Christina Nordstrand Tingleff, som er erfaren familiepsykolog fra AS3.


 

Tema: Ny på arbejdsmarkedet

Alt det du gerne ville have vidst, da du startede på arbejdsmarkedet

Lyt til Daniella Karaoglans historie om at være ny på arbejdsmarkedet. Daniella startede for fire år siden på arbejdsmarkedet og arbejder i dag med digital marketing. I podcasten fortæller hun om sin overgang fra studieliv til arbejdsliv og løfter sløret for de ting, hun gerne selv ville have vidst, da hun startede.


Psykologisk tryghed i onboarding af de unge på arbejdspladsen

Er du i tvivl om, hvordan du som leder støtter bedst op omkring unges trivsel i overgangen fra studieliv til arbejdsliv? Det har psykolog Michael Manly Vad fra PPclinic nogle gode bud på.

Når generation "Digitalt indfødte" rammer arbejdspladsen

Lyt til erhvervs- og ungeforsker, Søren Schultz Hansen, Når han giver indsigt i, hvad der kendetegner generationen, og hvad I som arbejdsgivere skal være særligt opmærksomme på, når de rammer jeres arbejdsplads.

 

Tema: Senkarriere

Sådan kan man forberede medarbejdernes senkarriere

Louise Sjøntoft, HR-chef i NCC, fortæller om, hvordan NCC i fællesskab med deres ældre medarbejdere planlægger senkarrieren for at udnytte de unikke kompetencer, som erfarne medarbejdere har.

Sådan fastholder I jeres seniorer på arbejdspladsen

Lyt til vores samtale med forsker Lars Louis Andersen fra NFA (Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø), der har forsket indgående i, hvad der motiverer seniorer til at blive længere på arbejdspladsen.

 

Tema: Knæk cancer

Livet efter kræft

Heldigvis er brystkræft en diagnose, som man i dag kan komme ud på den anden side af. Men hvordan ser livet ser ud, når man er så heldig at overleve en alvorlig sygdom, og hvordan påvirker det krop og sind. Lyt til Josina Bergsøes historie, som vi har lavet i forbindelse med 'Knæk Cancer'-ugen.


Tema: Det hybride arbejdsliv

En ny tilgang til arbejdslivet

Da vi for mere end et år siden, blev tvunget til at arbejde hjemme, havde vi ikke for alvor spottet, hvor stort potentiale et fleksibelt arbejdsliv har. Charlotte Thorsen er HR Strategy Partner i Danske Bank og fortæller her, hvordan en af Danmarks største arbejdspladser er gået fra en traditionel 8-16-arbejdsdag til en hybrid model.

Det hybride arbejdsliv

Vores forventninger til vores arbejdsliv har ændret sig efter coronapandemien. Det er derfor vigtigt, at du både som medarbejder, leder og HR-ansvarlig tænker over, hvordan I organiserer jer fremover. Hvad er den rette model for netop jeres team? Det giver Pernille Garde fra Take Back Time sit bud på i denne episode.


Tema: Corona-special

Kom godt tilbage til arbejdspladsen efter corona

Så skete det endelig! Danmarks arbejdspladser lukker nu helt eller delvist op igen. Mange har glædet sig, men det er ikke alle. Thomas Lange, Erhvervspsykolog fra AS3 stress og trivsel, fører os igennem nogle af de scenarier, vi skal være særligt opmærksomme på, når vi vender fysisk tilbage til vores arbejdsplads efter corona.

Motivation på formel

Hvordan holder vi gejsten og motivationen oppe, når vi nu er midt i coronapandemiens anden bølge, og der ikke rigtigt findes en slutdato for, hvornår hjemmearbejdet og restriktionerne stopper? Lyt til inspirator Ulrik Lynge, der arbejder med at motivere ledere, medarbejdere og elitesportsudøvere til også at være motiverede, når alting ikke går lige som man regnede med.

Mens coronakrisen raser

Lyt til chefpsykolog Helle Folden Dybdal, der guider dig igennem, hvordan du bedst håndterer en hel ny og usikker hverdag i en tid med midlertidig hjemmearbejdsplads, bekymringer om fremtiden og store forandringer.





Tiden efter corona

Har du også brug for at høre, at der er lys for enden af corona-tunnellen? I tredje afsnit af vores temaserie om corona møder vi fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, der fortæller os om sandsynlige scenarier og samfundsændringer efter coronakrisen?




Ledelse på distancen

Under corona-krisen er mange ledere er blevet udfordret på deres evne til lede fra distancen. Det har krævet stor omstillingsparathed fra både medarbejdere og ledere. Hør med, når chefpsykolog og direktør i PPclinic Helle Folden Dybdahl deler ud af sin viden om, hvad du som leder skal være særligt opmærksom på, for at få dit team til at fungere optimalt, når I ikke sidder fysisk sammen.

En frisk start efter corona

Nu er Danmark på vej ind i en ny fase med en gradvis genåbning. Vi skal stadig tage hånd om udfordringer, men vi begynder så småt at kunne se fremad. Men hvordan kan vi komme styrket ud på den anden side? Hør senior træner i Potential Project, Jens Hjorth-Larsen, dele ud af sin viden på området.




Corona-sprinten der blev til et marathon

Tv-lægen Peter Qvortrup Geisling giver på sin vanlige rolige facon sine perspektiver på social isolation og tanker om de langsigtede sundhedskonsekvenser af corona-pandemien. Han sætter også corona i kontekst til andre epidemier, og opfordrer befolkningen til at fortsætte med at leve deres liv så normalt som muligt, naturligvis indrettet efter myndighedernes anbefalinger.

Op ad bakke?

Hvordan holder man sig sund og aktiv, når man samtidig arbejder hjemmefra og helst skal være inde det meste af tiden? Hør en af Danmarks førende sundhedsformidlere Chris MacDonald give sit bud på, hvordan man sætter grænser mellem arbejde og fritid i denne specielle tid, hvad man kan gøre for at holde sig aktiv derhjemme og ikke mindst hvordan man bedst håndterer usikkerheden i en situation som denne.


Tema: Det gode seniorliv

Fra arbejdsliv til det gode seniorliv

Allerede som 50-årig planlagde tidligere direktør Otto Thind, at han ville gå på pension som 60-årig. Det gik ikke helt som forventet, men som 63-årig var det nok, og Otto sagde farvel og tak til direktørlivet og goddag til det gode seniorliv.
Lyt med, og hør hvilke overvejelser han gjorde sig og få gode råd til, hvordan det gode seniorliv kan se ud.

Vejen til den 4. alder

Er du i alderen 50-55 år? Så er det allerede nu, du bør begynde at planlægge, hvad du vil med dit liv efter arbejdslivet. Hvilke tanker er gode at gøre sig på forhånd, og hvad har du lyst til at fylde din tilværelse med? Foredragsholder, studievært og forfatter Georg Julin, giver her sit bud på, hvordan du bedst forbereder dig til din 4. alder.


Tema: Stress og mental sundhed

Sådan hjælper I de unge i gang på arbejdspladsen

Hvordan håndterer og støtter virksomhederne bedst op omkring unges trivsel i den svære overgang fra studieliv til arbejdsliv? Det har psykolog Michael Manly Vad fra PPclinic nogle gode bud på. Michael indfører os i den optimale måde at lave psykologisk onboarding af den unge generation på arbejdspladsen.

Få den bedste start på dit arbejdsliv – Den mentale sundheds ABC

Hvad skal man være særligt opmærksom på, når man går fra studieliv til arbejdsliv? Hvad er de vigtigste parametre i den mentale sundheds ABC? Hvad skal man gøre, for at opnå balance i sit liv? Lyt med, når professor i mental sundhedsfremme, Vibeke Koushede, sætter den mentale sundhed på formel.

Stress rammer når du mindst forventer det

Pernille Vindeløv Larsen var nyuddannet ingeniør, da hun landede et godt job som management konsulent i et større konsulenthus. Hør hendes beretning om, hvordan hun meget tidligt i sin karriere, fik rigtigt meget ansvar overdraget, hvordan hendes helbred blev påvirket og hvad hun har lært i processen.

Rigtige mænd kan også få stress

Anders Langballe er kendt for altid at være velforberedt på TV med en knivskarp politisk analyse af situationen i dansk politik - på et hvilket som helst tidspunkt på dagen. Men for et års tid siden, ændrede hans liv sig radikalt. Hør hans beretning om, hvordan han ignorerede sine stress symptomer og blev ramt af en alvorlig blodprop i hjernen. Og hans personlige oplevelser med den svære vej tilbage til arbejdslivet.


Tema: Fremtidens sundhed

Den digitale sundhed flytter ind

Lyt med, når vi tager et blik på fremtidens sundhed. Med os i studiet har vi futurist Liselotte Lyngsø, der fortæller om de trends, der er blevet kickstartet det seneste år og hvad vi kommer til at opleve på sigt på sundhedsområdet.

Fremtidens sundhed

Med et sundhedsvæsen, der ikke er gearet til den stigende levealder og livsstilssygdomme, er der måske brug for at gentænke den måde, vi forebygger og behandler på. Hør fremtidsforsker Bogi Eliasens bud på, hvad vi måske har i vente.


Tema: Vaner

Du vil aldrig fortryde dit rygestop

Har du også et nytårsforsæt om at holde op med at ryge? Lyt med, når Danmarks førende ekspert i rygestop professor Charlotta Pisinger forklarer, hvorfor det er så svært, hvordan du bedst forbereder dig, og hvad du kan forvente af abstinenser. Hør også om alt det gode, et rygestop gør for dit helbred, dine omgivelser og din pengepung.

Hack dine vaner

Fik du lavet et nytårsforsæt - og har du også allerede givet op? Hør adfærdsekspert Mikkel Holm Sørensens bud på, hvordan du kan hacke dine vaner, og hvad der skal til for at lykkes.

 

 

Fra fysisk aktiv hulemand til sofakartoffel

Er du en af de to millioner danskere med stillesiddende arbejde? Tælles fritiden med, sidder vi i gennemsnit ned 10 timer dagligt. Den vestlige livsstil har med andre ord forvandlet den fysisk aktive hulemand til en doven sofakartoffel, og det kan have helbredsmæssige konsekvenser. Lyt her, hvordan du kan ændre dine stillesiddende vaner.

Kan man nudge sig selv?

Bestemmer du selv, hvor store portioner du spiser, og hvor meget du drikker? Belønner du dig selv med noget sødt, når du har købt godt med grøntsager i supermarkedet? Eller er det måske din underbevidsthed og dine omgivelser, der spiller dig et puds? Lyt her, hvor Danmarks førende ekspert inden for nudging og adfærdsdesign, Ph.D og forsker Pelle Guldborg Hansen fortæller om nudging og adfærdsdesign i hverdagen, og hvilken indflydelse det kan have på din hverdag.


Tema: Kost og livsstil

Er du sukkersmart?

Ph.d. og seniorforsker Anette Sams brænder for at gøre Danmark sundere, ved at ændre vores syn på sundhed radikalt. Ud med kalorietælling, sygdomsfokus, restriktioner og dårlig samvittighed – og ind med opdagelsen af vores fascinerende biologi, som hver dag gør dens ypperste for os, hvis vi giver den lov.

Mit livs vigtigste opskrift

Den folkekære TV-kok Claus Holm var i 2018 tæt på at miste livet på grund af overvægt, en usund livsstil og et særdeles højt arbejdspres. Hør Claus’ beretning om, hvordan han fandt motivationen til at ændre ved de usunde vaner, og hvordan det blev starten på et stort vægttab, en sundere livsstil og mere overskud til ham selv og sine nærmeste.

Fra kronisk syg til kronisk sund

Pia Norup er læge men i stedet for primært at udskrive medicin, beskæftiger hun sig med, hvordan kost, motion og omlægning af livsstil kan bruges som behandling af kroniske sygdomme. Pia fortæller blandt andet om, det store uforløste potentiale vi har i forhold til at påvirke vores sundhed og trivsel, hvilket vi kan gøre med kost, motion, meditation og livsindstilling. Lyt med og få Pias bedste råd til, hvordan du selv kan styrke dit immunforsvar og blive kronisk sund.


Tema: Sund performance

Mental pause  indtalt af Gitte K. Dybkjær, direktør i Potential Project Danmark

De næste 2-3 minutter vil vi lave en mental pause for at samle ny energi og skærpe vores fokus. Du kan lave øvelsen, uanset hvor du er, både siddende og stående.

Guidet 10 minutters fokustræning

Mange af os oplever problemer med at fokusere og være til stede. Det går ud over vores livskvalitet og performance. Med blot 10 minutters daglig træning, vil du opleve forandringer i form af større nærvær og overskud.

Fem minutters meditation

Fem minutters lydfil til at klare tankerne og få ro i hovedet.


Tema: Hjernen

Belaster du din hjerne?

I studiet har vi Kenneth Jay, der er humanfysiolog og ph.d. i virkningen af fysisk og mental træning på muskelsmerter og stress. Kenneth forklarer, hvad du kan gøre, for at undgå at belaste din hjerne.

 

Hvad kan man forvente, når man bliver ramt af en hjernerystelse?

Denne episode byder på Stine Poulsen, der er cand. psych. og autoriseret neuropsykolog hos Hans Knudsen Instituttet. Stine har stor erfaring med behandling af hjernerystelser og gør os klogere på fænomenet.

Historien om en hjernerystelse

Hør fortællingen om, hvordan en ung topanklagers liv blev vendt på hovedet, da hun blev ramt af en alvorlig hjernerystelse, og hvad der skulle til for at komme tilbage til livet igen.

 

Fra superkonsulent til mental træner

Jens Hjorth-Larsen havde en strålende karriere som managementkonsulent i et af landets største konsulenthuse. Men Jens droppede en sikker karrierevej og valgte i stedet at blive mental træner. Hør hvorfor, og bliv klogere på, hvad det egentlig er, mental træning kan.

Optimér din hjerne

Hjerneforsker Troels W. Kjær giver gode råd til, hvordan du kan blive knivskarp og forbedre hukommelse, overblik og koncentrationsevnen ved små tiltag.

 


Tema: Skærmtiden

Den gode søvn

I dag har vi næsten alle sammen mobiltelefoner, som vi har med os alle vegne – ofte også med i seng. Forsker i stress og epidemiologi ved Københavns Universitet, Naja Hulvej Rod, fortæller i dette afsnit om sin nyeste forskning omkring mobilafhængighed og giver gode råd til en bedre nattesøvn.

Det digitale (arbejds)liv

Vi har endnu engang professor, Naja Hulvej Rod i studiet til en snak om, hvad digitalt overforbrug kan have af indflydelse på folkesundheden. Naja giver desuden råd til, hvad virksomheder kan gøre for understøtte medarbejdernes sunde digitale vaner.

Har du svært ved at lægge mobilen fra dig?

Sidder du lidt for ofte med mobilen i hånden? Så er du ikke alene. Chef i Danica Pension Health Solutions, Camilla Thind Sunesen fortæller her om, hvad hun har gjort for at få mere balance i sin skærmtid.

Sunde digitale vaner – Lederspecial

Hvordan kan man som leder være med til at sikre nærvær, bedre performance på arbejdspladsen og sunde digitale vaner? De udfordringer står chef for sundhed i Danica Pension, Camilla Thind Sunesen over for dagligt. Her hendes betragtninger i denne lederspecial af vores podcast Sunde Stemmer.


Tema: Christmas Special

Julens skyggesider

Julen er hjerternes og forventningernes fest! Men julen har også sine skyggesider. Professor fra SDU Søren Askegaard tager vores alle sammens hyggelige og perfekte jul under kyndig og kærlig behandling.

Hvad kan vi hjælpe med?

Meget kan ændre sig på et år. Passer din pension til dit liv?

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.