Tilbage i arbejde

Der er store menneskelige og økonomiske gevinster ved tidligt at tage hånd om syge medarbejdere og afklare, hvad der skal til for, at de hurtigst muligt kan vende tilbage til den hverdag, de er vant til. Jo tidligere vi får besked, når en medarbejder er i risiko for længerevarende sygdom, jo tidligere kan vi hjælpe med støtte og rådgivning.

Bestil hjælp til din medarbejder eller til virksomheden

Har du en syg medarbejder og har brug for rådgivning, kan du ved at klikke her bestille hjælp til virksomheden eller jeres medarbejder.

  • Udskriv
  • Sitemap
  • Tilføj denne side til dine bogmærker
 

Tilbage i arbejde

 

Der er en række muligheder i pensionsordningen, som drejer sig om såvel økonomisk kompensation som behandling og rådgivning.


Proaktiv kontakt ved sygdom
Så hurtigt vi overhovedet ved, at I har en syg medarbejder, kontakter vi både jer og den syge medarbejder, så vi er sikre på, at tilbuddene i jeres ordning hos os bliver brugt optimalt.


Hjælp til den sygemeldte medarbejder

Vi ringer til medarbejderen for at sikre, at de rette indsatser er i gang, og for at etablere en god kontakt til medarbejderen. Medarbejderen bliver fulgt af en tovholder, hvis der er behov for det, og vi kan iværksætte særlige indsatser.


En håndsrækning til jer som virksomhed

Så snart vi ved, at en medarbejder er sygemeldt, kontakter en af vores socialrådgivere jer, så I kan få medarbejderen hurtigt tilbage på arbejde. Socialrådgiveren rådgiver jer som virksomhed om de samlede tilbud ved sygdom i det offentlige og via forsikringen.

Socialrådgiveren kan også støtte jer i kontakten med jobcentret og give jer overblik over sagsbehandling, frister, økonomi mv.


Særlige indsatser

Når medarbejderen er sygemeldt med psykiske helbredsproblemer eller lidelser i bevægeapparatet, tilbyder vi altid et tværfagligt holistisk forløb hos vores samarbejdspartner AS3 Work&Care.
Medarbejderen bliver tilbudt forløb på op til 52 uger med relevante støtte gennem psykologsamtaler, jobcoaching, træning med fysioterapeuter og undervisning i mindfulness mm.  Læs mere om forløbet her

 

Desuden kan vi tilbyde en række andre behandlingsindsatser ud fra en individuel vurdering, hvis indsatsen er forsvarlig og nødvendig for at fastholde din medarbejder i job. Det kan også være en personlig støtte fra vores socialrådgivere i kontakten med kommunen.


Sundhedssikring

Hvis jeres medarbejder er omfattet af en Danicas Sundhedssikring, kan der være mulighed for behandling på private sygehuse og klinikker og hjælp til egenbetalingen til en række sundhedsydelser. Anmeld skade her


Tab af erhvervsevne forsikring

Under længerevarende sygdom kan der være mulighed for fritagelse for indbetaling til den samlede pensionsordning - og der kan også være ret til udbetaling afhængig af pensionsaftalen.