Samfundsansvar 2021

I 2021 satte vi yderligere skub i vores arbejde med at understøtte en bæredygtig udvikling. Vi hævede klimaambitionerne og lancerede nye værktøjer og produkter, der tilsammen gjorde en større forskel for vores kunder og samfundet. Her på siden kan du læse om nogle af de initiativer.

919b89ab-3f4c-4491-9845-d884241c0a42

 

Større klimaambitioner

Vi vil være med til at løse klimaudfordringen, og i 2021 gjorde vi klar til at investere flere milliarder i den grønne omstilling. Samtidig startede vi på at reducere CO2-aftrykket fra vores investeringer i fem af de mest klimaskadende brancher. Det skal samtidig være med til at fremtidssikre afkast til vores kunder.

 

I 2021 steg vores investeringer i den grønne omstilling med 24 procent til 33,5 milliarder kroner.

Læs mere

Vi satte i 2021 mål for reduktionen af CO2 for fem af de mest klimaskadende sektorer.

Læs mere

CO2-aftrykket fra vores investeringer er 46 procent lavere end det globale finansmarked i 2021.

Læs mere

 

Løftet målsætning: 50 milliarder kroner i den grønne omstilling i 2023


I 2021 kom vi foran vores mål om at investere 30 milliarder kroner i den grønne omstilling i 2023. Derfor skruede vi op for ambitionen og vil nu have investeret mindst 50 milliarder kroner i den grønne omstilling i 2023. Målet er 100 milliarder kroner i 2030.

Læs mere

94456160c0eb4d7cab7d3b166fc7f2f5

 

Vi har et ansvar over for kommende generationer

Hvordan er vores investeringer i den grønne omstilling med til at skabe et bedre samfund og et økonomisk trygt pensionsliv? Og hvor kan vi gøre den største forskel i fremtiden?

Få svarene her
Frasolgte 170 klimasyndere

Vi skærpede kravene til fossilindustrien og frasolgte 170 virksomheder på grund af klimahensyn. Blandt andet blev verdens største olievirksomhed ekskluderet.


Læs mere
Presser på for ambitiøse klimaplaner

Klimabelastningen fra virksomheder inden for fem sektorer vil vi skære med op til 35 procent i 2025. Mange virksomheder har uambitiøse klimaplaner, så nu øger vi presset på dem.

Læs hvordan
Markant lavere klimaaftryk fra ejendomme

Fra 2019 til 2021 har vi barberet 40 procent af CO2-aftrykket fra vores danske ejendomsinvesteringer.Læs mere

 

Flere gjorde en målrettet forskel

I 2021 valgte flere kunder at investere i ’Danica Balance Bæredygtigt Valg’. Indbetalingerne steg med 369 procent, så der blev investeret 2,7 milliarder kroner i virksomheder, der arbejder aktivt med at løse nogle af verdens udfordringer inden for klima, miljø og sundhed.

Tag et bæredygtigt valg med din pension

 

1a3151cb-00090256-d0e7b538

 

 

Casper har valgt Danica Balance Bæredygtigt Valg

Casper Algren er kunde i Danica Pension, og han er en af dem, som har valgt at investere en del af sin pensionsopsparing i ’Danica Balance Bæredygtigt Valg’.

Hør, hvorfor Casper mener, at den beslutning både er godt for verden og hans pensionsopsparing.

 


 

Fokus på et sundt arbejds- og seniorliv

Selvom vi hedder Danica Pension, så hjælper vi ikke kun vores kunder med deres pensionsopsparing – vi hjælper dem også med deres sundhed. I 2021 satte vi ind med hjælp ved mistrivsel og uheld og havde også fokus på fysisk og mentalt helbred under coronapandemien.

 

e275aa84-00090256-f6aba1c6

 

Lægen, psykologen og diætisten i lommen

Små problemer bliver desværre ofte forværret, når der ikke bliver taget hånd om dem rettidigt. Derfor forbedrede vi vores sundhedspakke og gjorde det muligt for kunder at tale med en online læge, psykolog og diætist, når det passede dem. Det betød, at vi blandt andet fik flere mænd til at tale med en psykolog.

Læs mere

 

Coronaens mentale konsekvenser

Under coronapandemien kom vi med anbefalinger og guides til et sundt mentalt helbred.Læs mere om vores coronaråd
Fremtidens arbejdsliv er hybridt

Med coronapandemien ændrede arbejdsformen sig for de fleste danskere, som nu vil arbejde hybridt. Vi klædte både virksomheder og medarbejderne på.


Få vores råd til et hybridt arbejdsliv
Hjalp unge til en god start på arbejdslivet

Næsten hver femte unge på arbejdsmarkedet har stress eller angst. Det er en alvorlig udvikling, og derfor satte vi sammen med Københavns Universitet fokus på den bedste start på arbejdslivet.

Læs mere her

 


 

Mere finansiel tryghed

For at sikre at vores kunder har den rigtige pensionsordning, yder vi proaktiv rådgivning og giver klare anbefalinger, som er nemme at handle på.

 

I 2021 rådgav vi cirka 85.000 kunder og virksomheder personligt via et online PensionsTjek eller PensionsStart.

Læs om vores proaktive kunderådgivning

Vi indgik en ny og forbedret aftale med Pension for Selvstændige og deres 36.000 medlemmer i 2021.

Læs mere om aftalen

Vores kunder satte i 2021 ny rekord med 288 millioner kroner ekstra indbetalt til pensionen.

Læs, hvorfor det er en god idé

 

3fad3abb-00090256-6f32aa8d

 

Få besked, når det er smart at tilpasse pensionen

Vi afholder hvert år tusindvis af personlige møder med vores kunder, hvor vi rådgiver om pension. Men fremtiden er jo både smart og digital, og derfor arbejder vi løbende med at gøre det nemmere for kunderne at sikre, at deres pension passer til dér, hvor de er i livet. I 2021 skabte vi Danica Update, så vi har mulighed for at kontakte dem via e-mail eller SMS, hvis der sker ændringer i deres liv, og det er smart at tilpasse noget i pensionen.

Læs mere om Danica Update

 

Kunder føler sig mere trygge

Et øget fokus på proaktiv rådgivning var en af nøglerne til, at flere af vores kunder fik ro i maven om deres økonomiske forhold i 2021.

Læs mere

En udstrakt arm til selvstændige

Vi hjalp selvstændige til at bevare vigtige forsikringsdækninger, selvom de stod i en svær økonomisk situation under coronakrisen.

Læs mere

 

Lyt til økonomerne

Når der sker ændringer i samfundet og i dit liv, kan det få indflydelse på din pension. Derfor udgiver vi hvert år en række analyser, der forklarer, hvordan du bør forholde dig i forskellige situationer. I 2021 udgav vi en række analyser om alt fra stigende folkepensionsalder, fordele ved at samle pensionsordninger, livrente, livsbegivenheder og efterlønsbidrag.

Læs vores økonomers analyser for 2021

 

48f9ec2d-00090256-d2d5b73d

 

Du kan læse mere om vores arbejde med at gøre en forskel, og hvordan vi understøtter tre af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.


Læs mere her

Meget kan ændre sig på et år. Passer din pension til dit liv?