Tiden, hvor det var forbundet med et vist tabu at gå til psykolog, er ikke så fremherskende som tidligere. Faktisk har hele 70 procent af de adspurgte danskere i en helt ny YouGov-undersøgelse sagt, at de mener, at der i dag ikke er noget tabu forbundet med at gå til psykolog. I samme undersøgelse siger 81 procent af danskerne, at det tidligere var mere tabubelagt at få psykologisk hjælp til at håndtere mentale udfordringer.

Den positive udvikling stemmer fint overens med det faktum, at vi, særligt siden corona pandemien brød ud, har oplevet en øget efterspørgsel fra vores kunder på initiativer, der kan forbedre medarbejderes mentale sundhed.

Derfor opdaterede vi i starten af 2021 Danica Sundhedspakke, så den nu indeholder muligheden for at få en online konsultation med en sundhedsekspert, der foruden psykologer også tæller læger og diætister.


Danskerne vil ofte gerne have hjælp fra en psykolog

Lige knap halvdelen (47 procent) af alle adspurgte i undersøgelsen svarer, at de har haft minimum ét forløb hos en psykolog og af de 47 procent, svarer syv ud af 10 (70 procent), at de vil opsøge en psykolog igen, hvis de i fremtiden kommer til at opleve udfordringer.

Ser man på vores online psykolog løsning, er der ingen tvivl om, at brugerne, der til sammen havde mere end 6.000 online psykologkonsultationer i 2021, er ovenud tilfredse med deres forløb og vores løsning. Faktisk er hele 96 procent af brugerne ’tilfredse’ eller ’meget tilfredse’ med at bruge vores online psykolog, hvor de kan tale med en psykolog om stort og småt, når det passer dem.


Psykologen i lommen kan hjælpe medarbejdere og jer som virksomhed

Det hele er dog ikke rosenrødt. YouGov-undersøgelsen viste også, at mere end hver tredje (36 %) af alle de adspurgte danskere, der er kunder på tværs af pensionslandskabet og ikke kun hos Danica Pension, ikke er klar over, om de har mulighed for at få psykologhjælp gennem deres pensionsordning. Det har vi alle en interesse i at lave om på.

Konsekvenserne ved ikke at tage hånd om udfordringer i tide, er, at det kan udvikle sig til for eksempel stress, hvilket ofte resulterer i en længerevarende sygemelding, der kan være en dyr affære for virksomheder. Med Danica Sundhedspakke kan du, dine medarbejdere og jeres familier tale med en online psykolog, når I har brug for det. I kan tale om stort og småt og aftale et forløb på op til fem samtaler.

I kan læse mere om brug af online psykolog her:

 

I kan læse mere om brug af online psykolog her:


Læs mere