I en række artikler zoomer vi ind på de største udfordringer og de bedste løsninger i forhold til sundhed på arbejdspladsen. Læs med herunder og få værdifuld viden og inspiration.

Sunde medarbejdere kræver aktiv indsats
Stillesiddende arbejdspladser udgør en stadig større risiko for mistede arbejdsdage grundet fysiske lidelser. Det store problem er, at skaderne ikke kan modvirkes med aktive fritidsinteresser. Derfor bør bevægelse gøres til en del af dagligdagens jobfunktioner, vurderer Danica Pension.
Læs artiklen her

Hver tredje møder syg på arbejde
Lige så anerkendt det er, at medarbejderes sygefravær årligt koster danske virksomheder milliardvis af kroner, lige så overraskende er det for mange, at de selvsamme virksomheder mister milliarder af kroner, når medarbejdere møder på arbejde, i stedet for at holde sengen og blive raske. Danica Pension vurderer, at hver tiende medarbejder møder syg på arbejde.
Læs artiklen her

Sygemeldte skal i job hurtigst muligt
Det er dyrt for virksomheder passivt at lade medarbejdere være syge fra jobbet i længere tid. Faktisk er der konkrete gevinster at hente ved aktivt at få medarbejdere tilbage i deres job hurtigst muligt. Særligt de første tre til ni måneder kan være altafgørende, viser nye tal fra pensionsselskabet Danica Pension.
Læs artiklen her

En syg historie
De omkostninger, som er forbundet med syge medarbejdere, er helt konkrete og skal tages med i betragtningen, når virksomheden ansætter nye folk. Det mener erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, som efterspørger bedre offentlige rammevilkår. Pensionsselskabet Danica Pension tror på, at sygefraværet kan nedbringes.
Læs artiklen her