I Danica Pension arbejder vi konstant på at forbedre vores tilbud og service til vores kunder, og i den forbindelse har vi for nylig spurgt 1000 danskere om deres holdning til pensionsopsparing og forventninger til tilværelsen som pensionister engang i fremtiden. Den viser blandt andet følgende:

 • 96 procent af danskerne mener, at pensionsopsparing er vigtigt – men kun omkring halvdelen finder pensionsopsparing interessant. Interessen for pensionsopsparing er større blandt mænd end kvinder.

 • Halvdelen af danskerne (49 procent) er villige til at arbejde længere end deres officielle pensionsalder for at få råd til den pensionisttilværelse, de drømmer om. Modsat sparer 23 procent af danskerne sparer op, så de kan stoppe med at arbejde, før de når deres officielle pensionsalder.

 • Frygten for at blive overflødig på arbejdsmarkedet er begrænset. 84 procent af danskerne mener, at de godt kan få job, indtil de når pensionsalderen. 

 • 51 procent af danskerne bekymrer sig om deres fremtidige økonomi som pensionister, og 44 procent forventer, at de bliver nødt til at sænke deres levestandard, når de bliver pensionister. Fx ved at flytte i billigere bolig og skrue ned for madbudgettet.

 • Statistisk set lever vi længere og længere, og det øger behovet for gode pensionsopsparinger. Det er dog blot 26 procent af danskerne, der ser længere levetider som en økonomisk udfordring.

 • Hvad drømmer du om som pensionist? Flest danskere drømmer om at bruge tid på hobby og fritidsaktiviteter, når de bliver pensionister. Her kan du se listen:

  - Hobby og fritidsaktiviteter 69 %
  - Bruge tid med familie og venner 63 %
  - Rejse meget 60 %
  - Støtte børn og børnebørn 48 %
  - Frivilligt arbejde 24 %
  - Flytte i en anden bolig 13 %
  - Flytte udenlands 8 %
  - Købe feriebolig 7 %