Danica Pension har alene i første halvår af 2020 næsten fordoblet investeringerne i den grønne omstilling fra 10,3 mia. DKK til 19,6 mia. DKK. Og i 2. halvår fortsætter Danica Pension med at investere i den grønne omstilling. Den seneste investering er i den svenske batteriproducent Northvolt, hvori Danica Pension har investeret ca. 837 mio. DKK i form af et efterstillet lån.

”I Northvolt ser vi en attraktiv investering, som vi forventer giver gode afkast til vores kunder, samtidig med at vi aktivt medvirker til den grønne omstilling. Northvolt vil med deres batterier til elbiler komme til at spille en stor rolle i omstillingen af transportsektoren fra fossile brændsler over til bæredygtige energiformer,” siger Danica Pensions adm. direktør Ole Krogh Petersen.

Danica Pension deltager i gældsfinansieringen af Northvolt sammen med danske PFA og flere nordiske og internationale långivere. Ejerne af Northvolt er en bred kreds af finaniselle, industrielle og stiftende investorer, bl.a. Volkswagen og BMW, som også bliver blandt aftagerne af de batterier, virksomheden producerer.

”Det er vigtigt for os, at der er en stærk investorkreds, der bl.a. består af de helt store europæiske bilproducenter, som ser et stort potentiale i Northvolt og omstillingen af deres bilproduktion i et partnerskab med langsigtede institutionelle investorer, der arbejder sammen for at skabe gode afkast til kunderne,” siger Ole Krogh Petersen.

Fabrik i Sverige skal producere elbatterier til Europas største bilproducenter

Northvolt er i gang med at opføre en stor fabrik på et areal på ca. 500.000 m2, der skal producere batterierne. Fabrikken ligger i Skellefteå i det nordlige Sverige, mens udviklingsafdelingen er i Västerås. I den energikrævende produktion af batterierne bliver fabrikken forsynet med elektricitet fra svenske vandkraftværker og vindmøller. De første batterier forventes at være på markedet i 2021.

”Vi er overbeviste om, at nu er det rigtige tidspunkt at investere i Northvolt. Virksomheden er stiftet og drevet af en stærk ledelse og ejerkreds med stor erfaring på dette område, og omstillingen af bilproduktion til eldrevne køretøjer tager for alvor fart i disse år. På længere sigt har lagring af energi via avancerede battericeller store perspektiver, og det kan medvirke til, at flere sektorer omstilles til bæredygtige energikilder,” siger Ole Krogh Petersen og påpeger, at Danica Pension altid investerer langsigtet.

Med investeringen i Northvolt fortsætter Danica Pension således med at forøge investeringerne i den grønne omstilling, som nu overstiger 20 mia. DKK. Dermed er Danica godt på vej til at indfri målsætningerne om at have 30 mia. DKK investeret i den grønne omstilling i 2023, 50 mia. DKK i 2025 og 100 mia. DKK i 2030.

”Når vi investerer markant mere i den grønne omstilling nu og også forventer at gøre det på længere sigt, er det både fordi vi er overbeviste om, at det går hånd i hånd med attraktive afkast, og fordi vi dermed kan bidrage til at samfundet udvikler sig i en mere bæredygtig retning. Northvolt er et rigtig godt eksempel på en virksomhed, der leverer grønne løsninger på et område, hvor der er en stor efterspørgsel, og derfor er der gode muligheder for, at det bliver en god investering for vores kunder og den grønne omstilling,” siger Ole Krogh Petersen.

For yderligere oplysninger kontakt Danica Pensions kommunikationschef Tim Smidemann på 2348 2651 eller tism@danicapension.dk.