Danica Pension indgår fra 1.december 2020 et samarbejde med Pension for Selvstændige og Ase med henblik på at tilbyde økonomisk tryghed til selvstændige på det danske arbejdsmarked.

Ifølge en repræsentativ undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har lavet for Danica Pension, mangler de selvstændige nemlig økonomisk tryghed og er samtidig dårligt dækket ved længerevarende sygdom og tab af erhvervsevne.

“Selvstændige er sårbare, hvis de mister deres arbejdsevne på grund af sygdom, og det er vores ansvar at hjælpe dem og skabe tryghed. Alt for få selvstændige har en tilstrækkelig pensionsopsparing og alt for få er forsikrede mod tab af erhvervsevne, og derfor er vi rigtig glade for, at vi nu gennem det nye partnerskab kan række hånden ud til 60.000 selvstændige,” siger Søren Lockwood, CCO i Danica Pension.

FAKTA

Ase har cirka 150.000 medlemmer, hvoraf omkring 60.000 er selvstændige. Pension for Selvstændige har aktuelt 36.000 medlemmer, som er en del af kundebasen hos Danica Pension.

Skal nedbringe sygefraværet og skabe de bedste services på markedet

Danica Pension er gået aktivt ind i kampen for at hjælpe medarbejdere på danske arbejdspladser med at undgå længerevarende fysisk eller psykisk sygdom og til at nedbringe sygefraværet i Danmark, og samarbejdet Ase og Pension for Selvstændige er endnu et skridt på vejen.

Karsten Mølgaard Jensen, adm. direktør i Ase, udtaler: ”Det er vigtigt, at de selvstændige erhvervsdrivende træffer et oplyst og bevidst valg om deres opsparing til alderdom, mens de har mulighed for det. De står alene og har ikke en stor HR-funktion, som kan fortælle dem om deres muligheder for pensionsopsparing. Alt for mange ender derfor med ikke at få gjort noget ved det. Det vil vi gerne ændre, og det er et klart formål med det nye partnerskab,” siger Karsten Mølgaard Jensen.

Lars Kvistskov Larsen, adm. direktør for Pension for Selvstændige, udtaler: ”Det er fantastisk, at Danica og Pension for Selvstændige står så stærkt i markedet, at vi kan få disse aktører med i vores partnerskab. Vi er glade for at kunne understøtte de nye partnere gennem vores skræddersyede værditilbud på pension og forsikring til de selvstændige.”

Adgang til online læge alle ugens dage

Som et led i aftalen vil Ase’s medlemmer bl.a. få tilbudt forsikring mod tab af erhvervsevne og kritisk sygdom samt økonomisk rådgivning, der giver overblik og skaber tryghed om fremtiden. I sundhedspakken er der mulighed for at tale med en psykolog eller fysioterapeut inden for to hverdage. Fra årsskiftet får man som kunde i Danica Pension adgang til en online læge alle ugens syv dage inkl. weekend fra kl.06-21, og en psykolog og diætist på hverdage i samme tidsrum. Dette gælder hele familien.

FAKTA: De vigtigste resultater fra Danicas repræsentative undersøgelse af de selvstændige (foretaget af YouGov blandt 502 selvstændige danskere)

For få selvstændige sparer op:
- Ca. hver fjerde (23 pct.) sparer ikke op til pension.
- Kun lidt over hver anden (56 pct.) har en privat pensionsopsparing.

2. Hver tredje selvstændig er utryg om egen opsparing:
- Kun lidt over halvdelen (56 pct.) føler sig tryg ved størrelsen af egen pensionsopsparing.
- Næsten hver tredje (30 pct.) er utryg over egen pensionsopsparing.

3. Selvstændige er ikke tilstrækkeligt økonomisk sikret ved sygdom:
- Næsten hver tredje (30 pct.) er utrygge over deres økonomiske sikring ved længerevarende sygdom.
- Kun 6 ud af 10 selvstændige føler sig trygge over deres økonomiske sikring ved længerevarende sygdom.

4. Sygdom har store konsekvenser for selvstændige (dem som har prøvet det)
- 3 ud af 4 selvstændige (74 pct.) har oplevet negative konsekvenser ved sygdom.
- Hver femte (20 pct.) oplevede store negative konsekvenser ved sygdom.

5. Selvstændige forventer også store konsekvenser ved sygdom (forventninger)
- Næsten halvdelen (45 pct.) forventer store negative konsekvenser eller konkures ved længerevarende sygdom.
- Og næsten halvdelen (46 pct.) går rundt med bekymringer over at blive ramt af sygdom.
- Kun lidt over hver tredje (37 pct.) har forsikret sig mod sygdom. Resten håber at klare det ved opsparing eller har slet ingen økonomisk sikring.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Kommunikationschef
Tim Smidemann
Tlf. 2348 2651
tism@danicapension.dk