Mandag morgen bød på regn i store dele af Danmark, men den bød også på en solstrålehistorie til de danske pensionskunder. TV2 kunne nemlig fortælle, at de danske pensionsselskaber har leveret historisk gode afkast, som kommer i kølvandet på et turbulent 2018. Jesper Langmack, investeringsdirektør i Danica Pension, forklarer:

”I 2018 så vi en nedtur i markedet, specielt mod slutningen af året, som var påvirket af både handelskrige og Brexit. Det er der kommet mere ro på nu, og vi har samtidig fået gode nyheder fra centralbankerne. Derfor ser vi denne meget positive stigning i afkast på tværs af markedet.”

TV2 kunne berette, at Danica topper blandt de fire største selskaber med et afkast på 12,1 pct. på Danica Balance med middelrisiko og 20 år til pension. Faktisk er det det højeste afkast i de første seks måneder af et år siden Danica Balance kom på markedet i 2005. Til det siger Jesper:

”Vi er selvfølgelige glade for at være i toppen af markedet og har leveret et solidt afkast til vores kunder. Det er dog vigtigt for mig at understrege, at vores investeringsstrategi er langsigtet, og vi derfor ikke ser på, hvordan vi får gode afkast i morgen, men nærmere om 3, 5 eller 10 år. Vi har siden, vi igangsatte en ny investeringsstrategi i 2015 fået opbygget en robust og langsigtet portefølje.”

Fremtiden for Danica Pensions kunder

Jesper fik spørgsmålet, hvad Danica Pensions kunder kan vente sig af fremtiden. Til det svarer han:

”Vi forventer ikke lige så høje afkast i det kommende halvår, og det indstiller vi selvfølgelig vores portefølje efter. Derudover har vi et øget fokus på alternative investeringer og integration af ESG i vores investeringsprocesser, så vi kan levere solide langsigtede afkast samtidig med, at vi understøtte en øget bæredygtig udvikling.”

Interviewet med Jesper Langmack blev bragt i TV2News den 8. juli, men kan af rettighedsmæssige årsager ikke vises på denne hjemmeside.