Del

Har du indbetalt for meget på din aldersopsparing?

Rigtig mange tjekker i øjeblikket årsopgørelsen for 2017 fra skattemyndighederne. Og mange opdager, at de har betalt mere end de 29.600 kroner som der må indbetales til aldersopsparing.

Læs også: Har du indbetalt for meget op på din ratepension?

Tjek tallet
Tjek din årsopgørelse for 2017 på SKAT.dk, hvis du vil se om, du har betalt mere end de 29.600 kroner, information fra skattemyndighederne på årsopgørelsen under ”vær opmærksom på”.

Har du betalt til aldersopsparing andre steder, skal du være opmærksom på at du risikerer at have betalt mere end de 29.600 kroner til aldersopsparing.

Har du betalt for meget

Det beløb, du har indbetalt for meget koster 20 procent i afgift, som opkræves via. din årsopgørelse. Denne afgift kan ændres til 4 procent ved at, overføre det for meget indbetalte til en livsvarig alderspension (livrente) eller en ratepension. Her er der fradrags- eller bortseelsesret for det overførte beløb. Med en livsvarig pension eller ratepension får du et fradrag på op til cirka 52 procent, hvis du betaler topskat.

Sådan gør du
For at vi kan overføre pengene til en livsvarig alderspension, ophørende alderspension eller en ratepension, skal du udfylde en blanket fra skattemyndighederne og sende den til os sammen med en kopi af din årsopgørelse.

Trin for trin
Følg vejledningen her. Brug venstre eller højre kolonne alt efter, om du selv har oprettet pensionsordningen, eller du har den via din arbejdsgiver.
Bemærk, hvis du både har indbetalt til en privat ordning og en arbejdsgiverordning, så er den private ordning – den du selv har oprettet – ændringen skal ske på.

1. Udfyld blanket fra SKAT.dk

 

Pensionsordning via arbejdsgiverPensionsordning du selv har oprettet
Hent og udfyld blanket fra skattemyndighederneHent og udfyld blanket fra skattemyndighederne
Blanketten består af fem punkter.Blanketten består af fem punkter. 

Punkt 1 - udfyldes af dig.

Punkt 2 - udfyldes af dig.

Punkt 3 - udfyldes af din arbejdsgiver

Punkt 4 - udfyldes af dig

Punkt 5 - udfyldes af dig

Punkt 1 - udfyldes af dig.

Punkt 2- udfyldes af dig.

Punkt 3 - udfyldes ikke. 

Punkt 4 - udfyldes af dig.

Punkt 5 -udfyldes af dig. Ring til os på 70 11 25 25, hvis du har brug for hjælp til at udfylde blanketten. Der kan dog være længere svartid end normalt på grund af årsopgørelse mv.

2. Send til os
Blanketten skal du sende til os – sammen med din årsopgørelse 2017, som du finder i skattemappen. Send begge dele her - under "Hvad drejer det sig om", vælger du "Andet".

Efter fire til seks uger...
Når vi har modtaget blanketten og årsopgørelsen fra dig, kan der gå fire til seks uger inden

  • du kan se ændringerne i din skattemappe
  • du får en dækningsoversigt fra os, hvor du kan se, at overførslen eller udbetalingen er gennemført.

Skattemyndighederne sender ikke automatisk en ny årsopgørelse til dig.


Meget kan ændre sig på et år. Passer din pension til dit liv?