En analyse fra Danica Pension viser, at det er hver syvende dansker, som med deres nuværende pensionsindbetalinger står til at få halvdelen eller mindre af deres nuværende indkomst udbetalt, når de skal på pension. For personer med en indkomst mellem 750.000 kr. og 1 mio. kr. om året er det næsten hver anden, der kan se frem til en halvering af indkomsten, når de skal på pension.

”Du skal være bevidst om, at det kan ændre den levestandard, du har været vant til. Den forkælelse af børn, børnebørn og dig selv, som du har været vant til, bliver du måske nødt til at skrue ned for sammenlignet med, da du gik på arbejde og havde en højere indkomst. Det er selvfølgelig helt fint, hvis det er sådan, man ønsker det, og man gør det med åbne øjne, men der er nok også mange, som ikke tænker over det, og hvor det bliver en ubehagelig overraskelse,” siger Britt Ambjørn Christiansen, vores seniorøkonom i Danica Pension.

Hvert år ændrer lønnen sig for mere end 1 mio. danskere. Vi anbefaler, at man øger sin indbetalingsprocent i takt med, at lønnen stiger. Det er ikke noget, der typisk sker automatisk i overenskomstaftalerne, og derfor kan man ende med en indkomst i som pensionist, der er langt fra det, man er vant til.

"I mange overenskomstaftaler, betaler man 12-17 pct. til pension, uanset hvad ens løn er. Men hvis man tjener 750.000 kr. eller derover, skal man måske spare omkring 19-21 pct. op," siger Britt Ambjørn Christiansen.

Er du kunde hos os, kan du i din netpension tilmelde dig Danica Update. Gør du det, vil vi kunne kontakte dig, når det er smart tilpasse noget i din pension – som for eksempel ved en lønforhøjelse.

Læs mere i Børsen her (kræver abonnement):

To ud af fem højtlønnede får halveret indkomsten efter pension: Sådan tackler du det (borsen.dk)

Få besked, når du skal gøre noget


Tilmelder du dig Danica Update, har vi mulighed for at kontakte dig, hvis du oplever en vigtig livsbegivenhed, og det i den forbindelse er smart at tilpasse
noget i din pension.

Læs mere om Danica Update her