Julen står snart for døren, og mange danskere vælger i den forbindelse at tage på juleferie i udlandet eller tage nogle dage ud af kalenderen for at se familie og venner et andet sted i landet.

Når først taskerne og julegaverne er pakket, og du er gået på ferie, kan der pludselig være langt til en tid hos din egen læge. Heldigvis, betyder det ikke nødvendigvis, at lægehjælpen er langt væk. Hvis du ønsker at tale med en læge, når du er afsted på juleferie, er alt, hvad du skal gøre at logge ind på netpension eller Mobilpension. Der opretter du dig som bruger hos Teladoc Health og booker en tid hos den online sundhedsekspert, du ønsker at tale med.

Du vil som oftest kunne tale med en ekspert inden for meget kort tid – også uden for det, man vil kalde typisk åbningstid. Online lægen er eksempelvis tilgængelig alle ugens dage i tidsrummet 6.00-21.00.

Online lægen, der skal ses som et supplement til det danske sundhedsvæsen, kan hjælpe dig, hvis du har behov for en recept, råd og afklaring på et aktuelt sundhedsproblem eller noget helt tredje. Og altså også når du er på ferie i julen.


Mænd har været gode til at bruge online lægen og psykologen

Siden vi ved årsskiftet lancerede løsningen med online sundhedseksperter i samarbejde med Teladoc Health, har der været mere end 11.500 online konsultationer. Vi kan se at mere end halvdelen af dem, der har ringet ind og talt med lægen og psykologen, er mænd.

Det er både overraskende og ekstremt positivt, for mænd er langt mere tilbageholdende end kvinder til at søge hjælp, når det drejer sig om deres egen sundhed.

Faktisk viser nye tal fra Danmarks Statistik, at kvinder går mere end dobbelt så ofte til psykolog som mænd, og at der er mere end dobbelt så mange mænd som kvinder, der slet ikke har været i kontakt med en læge.

Problemet er, at mange – særligt mænd – først søger hjælp, når skaden er sket i stedet for at tage tingene i opløbet, hvor problemerne lettere kan kommes til livs med forebyggelsesinitiativer og eventuel let behandling. Chef for sundhedsløsninger i Danica Pension, Camilla Thind Sunesen siger:


Foto: Camilla Thind Sunesen, chef for sundhedsløsninger i Danica Pension

”Jeg er ovenud begejstret for at se, hvor mange – særligt mænd, der har talt med en sundhedsekspert online. Mit bedste bud på, hvorfor løsningen har vundet indpas hos vores kunder, er, at den ikke kræver, at man skal tage timer fri fra arbejde, eller at man skal sidde i lange telefonkøer eller fysiske venteværelser for den sags skyld. Den giver enkel, let og direkte adgang til de behandlere, man har brug for at tale med – uanset om det er en læge, psykolog eller diætist.”


”Jeg er en af de mænd, der aldrig går til læge”

Kenneth Kwiatek på 55 år er en af de kunder, som har haft stor gavn af online lægehjælp. Han havde ikke været hos lægen i 28 år, indtil hans fod begyndte at drille ham. Mange års belastning udviklede hælspore, som er en smertefuld irritation og betændelse under fodsålen, og da det føltes som et gå på glasskår, var han nødt til at ringe til lægen for at få en recept på noget medicin, der kunne lindre smerten og gøre dagligdag og ikke mindst natten til at holde ud. Men opkaldet til lægen gik ikke som håbet:

”Jeg kom igennem til en sekretær, der kunne fortælle mig, at skulle jeg tale med en læge, jamen så skulle jeg jo ringe mellem 8 og 9 om morgenen. Jeg prøvede at overtale hende til at presse mig ind i kalenderen. Jeg havde bare så mange smerter i den fod. Men der var ikke noget at gøre. Du er velkommen til at prøve at ringe til en anden lokal læge, sagde hun. Det prøvede jeg så – to af slagsen. Samme svar: Ring i morgen tidlig.”

Det var en af Kenneth Kwiateks kolleger, der opfordrede ham til at prøve online lægen, der var tilgængelig via Danica Sundhedspakke.

”Så skal jeg da hilse og sige, at der skete noget. Jeg skulle bare klikke en enkelt gang eller to, så gik der højst en halv time, inden jeg var direkte igennem i en virtuel konsultation med en læge, der både kunne rådgive mig og udskrive den medicin, jeg skulle bruge. Det var bare så effektivt og nemt at håndtere – og jeg følte ikke på nogen måde, at jeg var til besvær.”

Du kan læse hele Kenneth Kwiateks historie i Politiken her. (Artiklen er bag betalingsmur)

I dag er Kenneth kommet rigtig langt, siden han først rakte ud til en online læge.

”Jeg kan fortælle dig, at det i dag går fantastisk. Jeg er fri af piller og er startet med et forløb hos FysioDanmark gennem min sundhedssikring hos Danica Pension. Der er med andre ord lys forude.”

Så hvis du har brug for at tale med en læge, en psykolog eller en diætist, kan vi kun opfordre dig til at registrere dig som bruger og booke tid med det samme. Sundhedseksperterne er klar til at hjælpe dig og din familie hele året med stort og småt - også når hverdagen og en kold januar rammer. Hvis tøjet strammer en anelse oven på en god juleferie, kan du for eksempel række ud til en online diætist og få nogle gode råd til sunde opskrifter i januar måned.

Er du interesseret i at høre mere om, hvad lægen, psykologen og diætisten kan hjælpe dig og din familie med?

Læs mere her