NemID

NemID er en sikkerhedsløsning, du kan bruge til din Netpension, netbank, offentlige og private hjemmesider. Du kan også bruge NemID, når du vil underskrive digitalt.

NemID består af et bruger-id, en adgangskode og et nøglekort.

 • NemID - en fælles digital signatur

  NemID og Danica Netpension 
  NemID er en fælles digital signatur, som du både kan bruge til at logge på private og offentlige selvbetjeningsløsninger. Du kan fx bruge NemID til at logge på netbanker, skat.dk, borger.dk og andre hjemmesider, der bruger NemID.

  Danica Pension bruger NemID som log on-løsning til Netpension.
  Har du allerede et aktivt NemID med tilknyttet offentlig digital signatur -OCES, kan du logge på Netpension med dit NemID med det samme. Ellers skal du bestille et NemID.

  Se spørgsmål og svar om NemID og om hvordan du logger på Netpension

 • Ny version af NemID

  Den 15. juni 2016 blev det muligt for alle NemID-brugere at vælge en mere enkel NemID-adgangskode med 4 tal. Nets har udviklet den nye løsning for at gøre det nemmere for brugerne at benytte NemID på mobiltelefoner og tablets. 


  Nets tilbyder brugerne, at de selv kan vælge mellem deres nuværende NemID-kode på minimum 6 tal og bogstaver, eller den nye NemID med kun 4 tal.

  Du behøver ikke at foretage dig noget
  Den nye NemID med 4 tal medfører ikke ændringer for dig som kunde i Danica Pension, da du allerede benytter en servicekode på 4 tal til Netpension.
  Danica Pension skifter ikke over til den nye NemID-løsning, da vi allerede tilbyder vores kunder en servicekode på 4 tal til mobil- og tabletpension, som er nem at huske. Det er vigtig for os, at det er hurtigt og nemt for dig at logge på, og du behøver derfor ikke at foretage dig noget, og du kan bruge din NemID, som du plejer, både hos os og på andre hjemmesider med NemID.

  Ønsker du at benytte den nye NemID?
  Hvis du ønsker at anvende den nye version af NemID fra Nets på hjemmesider med NemID, kan du selv tilvælge den på www.nemid.nu. Bemærk, at den nye løsning med adgangskode på 4 tal skal stadig bruges sammen med nøglekortet.
  Du skal fortsat bruge din nuværende servicekode på 4 tal i Net-, mobil- og tabletpension.

  Er der flere brugere på din smartphone, tablet eller computer?

  Det nye NemID betyder, at du fra slut juni kan møde to slags log-on bokse, når du bruger NemID. Det velkendte med det lange input-felt til adgangskoden, som Danica Pension fortsat vil bruge, og et med fire små felter til de 4 tal. Du kan taste den nye NemID-kode med 4 tal i begge log-on-bokse.

  Bemærk
  Har du modtaget en midlertidig kode, fordi du fx har glemt din kode, og du derfor skal oprette en ny selvvalgt adgangskode til NemID, vil du som udgangspunkt blive vist siden, hvor man kan oprette den nye 4-cifrede kode. Ønsker du at oprette en adgangskode på mere end 4 cifre, skal du på den viste log on-side klikke på linket 'Min nye adgangskode skal bestå af både tal og bogstaver'. 

Meget kan ændre sig på et år. Passer din pension til dit liv?