Gå til hovedindhold

Min jobsituation ændrer sig

Hvad skal der ske med din pensionsordning, hvis du bliver ledig, eller når arbejdslivet på anden vis ændrer sig?

Hvis din jobsituation forandrer sig, så din arbejdsgiver ikke længere indbetaler til din pensionsordning hos os, fortsætter dine forsikringen uændret i typisk tre måneder fra den dag, du fratræder. 

I denne periode vil du være dækket på samme måde og til samme pris, og du betaler for dette via din eksisterende pensionsopsparing hos os. Det giver ro til at tage dig af andre vigtige ting. 

Ved du allerede nu, hvad der skal ske med din pensionsordning så kontakt os gerne på 70 11 25 25 Du er også velkommen til at skrive til os.

Skriv til os her

Det er vigtigt, at du forholder dig til, hvad der skal ske med din opsparing og dine forsikringer efter denne periode. Du kan læse mere om mulighederne for at fortsætte din ordning herunder. 

Hvert år skifter cirka 750.000 danskere job.

Hver fjerde dansker vil i løbet af deres arbejdsliv blive længerevarende syg.

Sådan er forløbet

 • Typisk får vi automatisk besked. Du kan også give os besked her.

Overvejer du at tage orlov?

Overvejer du at gå på forældreorlov, tage en længere rejse eller på anden måde holde pause fra jobbet?

Læs mere her

Vigtigt når din jobsituation ændrer sig

 • Fordelene ved at fortsætte din ordning

  Fordelene ved at fortsætte din ordning

  Du beholder din anciennitet og dækning på de forsikringer, som du fortsætter. Hvis du beslutter dig indenfor tre måneder, kan du beholde dine forsikringer uden at skulle give os nye oplysninger om dit helbred.


  Skifter du pensionsselskab, vil der ofte være en karensperiode, hvor du ikke er dækket. Derfor kan det være en fordel at beholde dine forsikringer hos os, til du har sikret dig, at du er omfattet af en eventuel ny ordning.  

  Såfremt du er kunde i Danske Bank, giver din pensionsopsparing i Danica Pension dig fordele i Danske Banks kundeprogram.

 • Få rådgivning om dit valg

  Få rådgivning om dit valg

  Ring gerne til os på 70 11 25 25 så vi kan aftale, hvordan din pensionsordning skal fortsætte. Vi kan også fortælle dig om dine nye priser og vilkår.

Dine muligheder

 • Jeg er blevet ledig 

  Når du bliver ledig, stopper indbetalingerne fra din arbejdsgiver til din pensionsordning. Du bør derfor fokusere på det, der har størst betydning for dig.

  Dine muligheder

  • Du kan fortsætte din pensionsordning og ofte beholde dine forsikringer hos os med gode priser og vilkår ved selv at indbetale. Læs mere her.
  • Du kan også udsætte indbetalingerne til din pensionsordning. Læs mere her.
  • Endelig kan du stoppe betalingen til din pensionsordning. Læs mere om det her.

  Vi anbefaler

   Kontakt os, så vi kan tale om dine muligheder og om, hvordan du bedst sikrer dig og din familie.

 • Jeg er i gang med behandling

  Hvis du er i gang med behandling via din sundhedssikring, når du fratræder, kan du fortsætte denne behandling i op til tre måneder efter, at din sundhedssikring falder væk.

  Forventer du, at du får brug for behandling i mere end tre måneder efter, er det vigtigt, at du kontakter os, så vi kan tale om dine muligheder for at fortsætte din sundhedssikring.

 • Jeg er blevet sygemeldt 

  Når du mister dit arbejde, fordi du er blevet syg eller har været ude for en ulykke, er det vigtigt, at du anmelder det til os med det samme. Det er også vigtigt, at du kontakter os for at beholde dine forsikringer.

  Dine muligheder

  • Du kan fortsætte din pensionsordning og ofte beholde dine forsikringer hos os på fordelagtige priser og vilkår ved selv at indbetale. Læs mere her.
  • Du kan også udsætte indbetalingerne til din pensionsordning. Læs mere om det her

  Vi anbefaler
  Anmeld din skade i netpension.
  Fortsæt dine forsikringer, så du og din familie er sikret. Det er særligt vigtigt, at du beholder dine forsikringer, når du er syg. Hvis du stopper forsikringerne, kan du måske ikke give os nye tilfredsstillende helbredsoplysninger, hvis du senere vil have forsikringerne igen. Du vil også få nye priser og vilkår.

 • Jeg skal være selvstændig

  Når du begynder som selvstændig, bliver økonomien ofte mere usikker. Det gælder især, hvis du bliver ramt af sygdom eller i en periode er ude af stand til at arbejde. Vi anbefaler derfor, at du tilpasser din pensionsordning og dine forsikringer, så du og din familie er sikret bedst muligt.

  Dine muligheder

  • Du kan fortsætte din pensionsordning på fordelagtige vilkår gennem vores samarbejdspartner Pension for Selvstændige. Det kræver dog, at du opfylder betingelserne for at blive medlem. Du skal også give os nye oplysninger om dit helbred. Du kan læse mere om Pension for Selvstændige her.
  • Du kan også udsætte indbetalingerne til din pensionsordning. Læs mere her.
  • Endelig kan du stoppe dine indbetalinger. Det kan du læse mere om her

  Vi anbefaler 

  Du er altid velkommen til at kontakte os på 45 12 59 02 for at få rådgivning om pension for selvstændige.

 • Jeg flytter til udlandet

  Når du flytter til udlandet, er det en god idé, at du kontakter os, så vi kan rådgive dig om, hvordan du kan justere din pensionsordning, så den passer til dine nye behov.

  Bemærk, at du ikke kan beholde alle dine forsikringer, og at der kan være en grænse for, hvor længe du er dækket, når du bor i udlandet.

  Overvejer du at flytte til udlandet? Læs mere her.

 • Min arbejdsgiver er gået konkurs

  Når din arbejdsgiver er gået konkurs, er det vigtigt, du kontakter Lønmodtagernes Garantifond hurtigst muligt for at finde ud af, om du kan få godtgjort ikke-udbetalt løn, feriepenge og pensionsindbetalinger.

  Dine muligheder

  • Du kan fortsætte din pensionsordning og ofte beholde dine forsikringer hos os på fordelagtige priser og vilkår ved selv at indbetale. Læs mere her.
  • Du kan også udsætte indbetalingerne til din pensionsordning. Det kan du læse mere om her
  • Endelig kan du stoppe dine indbetalinger. Læs mere her

  Vi anbefaler

  • Kontakt Lønmodtagernes Garantifond hurtigst muligt og find ud af, om du kan få godtgjort ikke-udbetalt løn, feriepenge eller pensionsindbetalinger.
  • Fortsæt med at indbetale til din pensionsordning og behold dine forsikringer, så du og din familie er sikret, hvis du bliver syg, mister din erhvervsevne eller dør.


 • Jeg har brug for pengene nu

  Er du i en økonomisk situation, hvor du har behov for penge nu, kan du i visse tilfælde få udbetalt din pensionsordning før det aftalte tidspunkt. Du skal betale mere i afgift til staten og et administrationsgebyr til os.

  Læs mere her.

  Får du udbetalt hele din opsparing, stopper din pensionsordning hos os. Det betyder, at dine forsikringer falder væk. 

  Hvis du senere vil indbetale igen, skal du give os nye oplysninger om dit helbred, og du vil få nye priser og vilkår.

  Læs mere om at stoppe din indbetaling

Hvad kan vi hjælpe med?

Meget kan ændre sig på et år. Passer din pension til dit liv?