Aldersopsparing er en pension, der udbetales som én sum, og du har ikke fradrag for indbetalingerne på den. Til gengæld skal du ikke betale skat af opsparingen, når du får den udbetalt.

Læs mere om aldersopsparing

Vær opmærksom på, at der er en grænse for, hvor meget du årligt må indbetale på en aldersopsparing. I 2015 må du højest indbetale 28.600 kr.

Pas på skattesmæk

Du skal også være opmærksom på, at du risikerer at skulle betale restskat, hvis du har skiftet opsparingsprodukt og forladt ratepensionen eller en livsvarig pension og nu sætter pengene ind på en aldersopsparing.

Rigtigt mange danskere indbetaler i dag til pension over lønnen, og hvis arbejdsgiver er vant til, at det sker til en ratepension, bliver pensionsbidraget typisk trukket FØR skattebetalingen på lønsedlen, fordi man får fradrag for indbetalinger til ratepension og livrente.

Aldersopsparingen er anderledes – her betaler du skatten omgående og hæver den til gengæld uden afgift, når du går på pension. Hvis du undlader at oplyse Skat om, at en del af dine pensionsindbetalinger nu bliver brugt på en aldersopsparing, så får du et for stort fradrag. Husk derfor at ændre din forskudsopgørelse, hvis du vil undgå en kedelig restskat.

Sådan gør du

Log ind i din skattemappe på skat.dk og åbn din forskudsopgørelse for 2015. I rubrik 347 skriver du, hvor meget du forventer at indbetale på din aldersopsparing i år. Hvis du er i tvivl om beløbet, er du velkommen til at kontakte os på 70 11 25 25.