Frivillige initiativer, som kan bruge dig og din tid

Det kan være svært at gennemskue, hvad man skal bruge sin tid på, når man er gået på pension. Vi har samlet nogle frivillige initiativer, som du kan overveje.

Det er vigtigt, at du er tryg i overgangen fra arbejdslivet til din pensionisttilværelse. En blød overgang kan være god for mange og kan blandt andet ske ved at involvere sig i frivillige initiativer.

Vi har mange kunder, der har interesse i at være en del af et frivilligprogram, hvor både deres faglige, praktiske og sociale kompetencer kan bringes i spil. Vi vil derfor gerne hjælpe dig med at komme i dialog med forskellige frivillige organisationer, da vi ved, at det både kan gavne andre og samtidig give dig gode oplevelser.

HOME-START

HOME-START er for dig, som gerne vil være familieven for en familie, der mangler støtte i hverdagen. Du kan for eksempel være med til at give forældrene et frirum ved at hjælpe med praktiske opgaver. Din viden og erfaring fra dit eget familieliv er fundamentet for en ligeværdig og tryg relation mellem dig og familien. Inden du starter, vil du deltage i et 20 timers forberedelseskursus, som sikrer, at du er forberedt til rollen som familieven. Som familieven vil du komme hos familien to timer om ugen i mindst seks måneder, og en lokal koordinator vil sikre et match, hvor du kan hjælpe en familie på vej til at have mere overskud i hverdagen.

Læs mere om HOME-START

Hus Forbi

Et varmt måltid mad er altid værdsat, og hos Hus Forbi har du mulighed for at lave mad til de hjemløse en gang om ugen i tidsrummet 8-13. Hos Hus Forbi i Vanløse åbnes dørene op for udsatte borgere i samfundet, hvor de har mulighed for at få en god snak og et nærende måltid.

Læs mere om Hus Forbi

 

Børnehjælpsdagen

Hos Børnehjælpsdagen kan de altid bruge en hjælpende hånd. Det er både for dig, som gerne vil bruge meget tid ugentlig eller for dig, som et par gange om året gerne vil hjælpe til. Børnehjælpsdagen har kontor i København men opererer landet over. De arbejder på at styrke de personlige og sociale kompetencer hos udsatte børn og unge for at forbedre deres forudsætninger til at meste deres eget liv. Børnehjælpsdagen hjælper igennem forskellige initiativer, så som projekter, camps og endagsarrangementer. Nedenfor ses de forskellige opgaver, som Børnehjælpsdagen kan bruge hjælp til.

Læs mere om Børnehjælpsdagen her

På Frivilligjob.dk kan du finde mange flere
frivillige initiativer, som du kan deltage i.

 

Besøg Frivilligjob.dk her

Meget kan ændre sig på et år. Passer din pension til dit liv?