Livsvarig pension er din sikkerhed

Med en livsvarig pension er du sikret en indtægt hver måned, så længe du lever. Og du kan nemt sikre, at din familie overtager udbetalingerne fra din pension. Der er derfor meget mere tryghed at hente i den livsvarige pension, end den har ry for.

Tidligere har mange forbundet en livsvarig pension med en lotteriseddel, hvor du kun kan vinde, hvis du lever længere end andre. Det er dog ikke længere tilfældet. Har du en livsvarig pension, har du mulighed for at sikre dine nærmeste. Den livsvarige pension har derfor en stor fordel – den sikrer, at du aldrig løber tør for penge.

Danskere, der stopper med at arbejde i dag, kan typisk se frem til 25-30 år, hvor de kan gøre lige, hvad de har drømt om og har lyst til. Og det er her, at den livsvarige pension kommer ind i billedet. Sammen med folkepensionen er den nemlig med til at sikre, at du får udbetalt penge hele livet.

Hvorfor er nogle stadig skeptiske? 

Nogle danskere er stadig skeptiske over for den livsvarige pension. Det skyldes blandt andet en gammel myte om, at pengene forsvinder ind i pensionsselskabets kasse, hvis man dør tidligt. Sådan er det ikke længere.

Skulle du være så uheldig at dø før pensionsalderen, vil hele din pensionsopsparing blive udbetalt til dine efterladte. Og ønsker du at sikre dine penge, efter du er begyndt at få udbetalt din pension, har du også mulighed for det. Det behøver du dog ikke at tænke på med det samme.

Hvem skal have pengene?

Du skal først tage stilling til, om du vil sikre dine efterladte, når du planlægger, hvordan du vil have udbetalt din pension. Det vil vi meget gerne hjælpe dig med på et møde cirka seks måneder før, at du vil stoppe med at arbejde. Du har flere muligheder:

  1. Du kan sikre dig selv, så du får udbetalt din pension, så længe du lever.
     
  2. Du kan sikre dine efterladte i en periode på cirka 17 år efter din død.
     
  3. Du kan sikre, at din ægtefælle overtager dine udbetalinger, så længe han eller hun lever.

Godt at kombinere med andre pensioner

Hvis du har mulighed for det, kan det være en fordel at kombinere din livsvarige pension med en ratepension og en aldersopsparing.

Så kan du bruge den livsvarige pension til at dække dine faste udgifter og supplere med et beløb fra ratepensionen og aldersopsparingen til alt det sjove, som for eksempel at rejse, gå i teatret eller dyrke din hobby.

Meget kan ændre sig på et år. Passer din pension til dit liv?