Podcast: Sunde stemmer

Sunde stemmer er Danica Pensions podcastserie. I serien vil vi tage forskellige emner op, der kan betyde noget for din sundhed.

Tema: Hjernen

Belaster du din hjerne?

I studiet har vi Kenneth Jay, der er humanfysiolog og Ph.d i virkningen af fysisk og mental træning på muskelsmerter og stress. Kenneth forklarer, hvad du kan gøre, for at undgå at belaste din hjerne.

Hvad kan man forvente, når man bliver ramt af en hjernerystelse?

Byder på Stine Poulsen, der er cand. psych. og autoriseret neuropsykolog hos Hans Knudsen Instituttet. Stine har stor erfaring med behandling af hjernerystelser og gør os klogere på fænomenet.

Historien om en hjernerystelse

Hør fortællingen om, hvordan en ung topanklagers liv blev vendt på hovedet, da hun blev ramt af en alvorlig hjernerystelse og hvad der skulle til for at komme tilbage til livet igen.

Tema: Skærm tiden

Den gode Søvn

I dag har vi næsten alle sammen mobiltelefoner, som vi har med os alle vegne – ofte også med i seng. Forsker i stress og epidemiologi ved Københavns Universitet, Naja Hulvej Rod fortæller i dette afsnit om sin nyeste forskning omkring mobilafhængighed og giver gode råd til en bedre nattesøvn.

Det digitale (arbejds)liv

Vi har endnu engang professor, Naja Hulvej Rod i studiet til en snak om, hvad digitalt overforbrug kan have af indflydelse på folkesundheden. Naja giver desuden råd til, hvad virksomheder kan gøre for understøtte medarbejdernes sunde digitale vaner.

Har du svært ved at lægge mobilen fra dig?

Sidder du lidt for ofte med mobilen i hånden? Så er du ikke alene. Chef i Danica Pension Health Solutions, Camilla Thind Sunesen fortæller her om, hvad hun har gjort for at få mere balance i sin skærmtid.

Sunde digitale vaner – Lederspecial

Hvordan kan man som leder være med til at sikre nærvær, bedre performance på arbejdspladsen og sunde digitale vaner? De udfordringer står chef for sundhed i Danica Pension, Camilla Thind Sunesen over for dagligt. Her hendes betragtninger i denne lederspecial af vores podcast Sunde Stemmer.

Hvad kan vi hjælpe med?

Meget kan ændre sig på et år. Passer din pension til dit liv?