Ny medarbejder

Når du skal melde en ny medarbejder ind i den pensionsaftale, din virksomhed har med Danica Pensionsforsikring A/S, følger du blot punkterne her på siden trin for trin.

Du giver os besked

1. Start med at give os besked – helst senest 14 dage før du ønsker, at medarbejderens pensionsordning skal træde i kraft. Det gør du ved at udfylde og sende os blanketten nederst på siden.

Bruger du overførsel gennem PBS Informationsservice til virksomhedens pensionsbidrag, kan du også give os besked om den nye medarbejder, første gang du overfører pensionsbidraget for ham eller hende. Nederst på siden kan du læse mere om, hvordan du opretter en aftale, og om hvilke informationer vi har brug for.

Vi kontakter medarbejderen

2. Når vi får din besked om den nye medarbejder, vil vores pensionsrådgiver kontakte medarbejderen hurtigst muligt for at få aftalen på plads. Måske er der også brug for nogle oplysninger om, at medarbejderen er sund og rask – det, der på forsikringssprog hedder at give tilfredsstillende helbredsoplysninger. Det er også vigtigt, at medarbejderen får den nødvendige rådgivning. Så han eller hun fx er i stand til at overskue, hvordan økonomien ser ud i tilfælde af sygdom og pensionering.

Du begynder at indbetale

3. Du skal begynde at overføre pensionsbidrag, så det har virkning fra første lønudbetaling, efter at medarbejderen er kommet med i aftalen. Det er vigtigt, at indbetalingerne sker til tiden, så medarbejderen er dækket korrekt i henhold til aftalen. Se de forskellige muligheder for betaling nederst på siden.

Vi klarer papirarbejdet

4. Medarbejderen vil så modtage de forskellige pensions- og forsikringspapirer med posten.
Sådan får du medarbejderen med i pensionsaftalen:
Arbejdsdygtighedserklæring (pdf)
Indmeldelse af en ny medarbejder (pdf)

Hvad kan vi hjælpe med?

Vil du lære Danica Pension lidt bedre at kende?