Varslingsbrev

Har I modtaget et varslingsbrev fra os, kan I finde svar på dine spørgsmål her. 

 • Hvorfor skriver I til mig og mine medarbejdere?

  Hvorfor skriver I til mig og mine medarbejdere?

  Vi skriver til dig og dine medarbejdere, fordi vi nu er klar til næste skridt på vejen mod et samlet Danica Pension. Derfor flytter vi fra 1. januar 2019 administrationen af jeres pensionsordninger til Danica Pension. Flytningen sker helt automatisk, og du og dine medarbejdere skal ikke gøre noget, men det medfører nogle få ændringer af jeres pensionsordninger, som vi gerne vil informere jer om. 
 • Hvilke systemer skal administratorer af virksomhedens pensionsordninger bruge fremover?

  Hvilke systemer skal administratorer af virksomhedens pensionsordninger bruge fremover?

  Du skal indtil videre gøre, som du plejer - det vil sige bruge de samme systemer som i dag. Når firmapensionsaftalen og medarbejdernes pensionsordninger bliver lagt over i Danica Pensions IT-systemer, kontakter vi dig med introduktion til Danica Pensions selvbetjeningsløsning for virksomheder, Netpension Firma. 
 • Sker der ændringer i forsikringsdækninger og vilkår, når administrationen flyttes til Danica Pension?

  Sker der ændringer i forsikringsdækninger og vilkår, når administrationen flyttes til Danica Pension?

  Dine medarbejderne beholder deres forsikringer i forbindelse med flytningen af administrationen. Der er ingen ændringer til forsikringsdækninger, udbetalinger og forsikringsbetingelser.
  Det gælder også medarbejdere, der har anmeldt en skade, eller som får udbetalt deres forsikring.

  Nye medarbejdere som skal ind i firmaaftalen efter 1. januar 2019 får de nyeste forsikringsbetingelser, som anvendes i Danica Pension. Aftalerne vil være formuleret anderledes end de, som videreføres for medarbejdere ansat før 1.1.19, men de reelle forskelle er meget små.

 • Hvad sker der med opsparingsproduktet Tidspension?

  Hvad sker der med opsparingsproduktet Tidspension?

  Tidspension fortsætter, så de medarbejdere, der har Tidspension, vil fortsat have produktet. Det er dog ikke længere muligt at tilkøbe en garanti i Tidspension. 

  Fra den 1. januar 2019 vil nye medarbejdere ikke kunne vælge at spare op til pension med Tidspension. Vi sikrer naturligvis, at dine medarbejdere får rådgivning om nye muligheder. 

 • Hvad sker der med opsparingsproduktet Traditionel?

  Hvad sker der med opsparingsproduktet Traditionel?

  Traditionel fortsætter uændret, så de medarbejdere, der har Traditionel, vil fortsat have deres pensionsopsparing i Traditionel – og opsparingen bliver fortsat forrentet med kontorenten hvert år. Reglerne for rentegrupper er uændrede.
 • Hvad sker der med opsparingsproduktet Link?

  Hvad sker der med opsparingsproduktet Link?

  Link videreføres, så de medarbejdere, der sparede op til pension i Link vil også fremover have samme produkt i Danica. Investeringssammensætningen er uændret, men vi ændrer investeringsbetingelserne. I kan se de nye investeringsbetingelser her.

  Dine medarbejdere vil ikke opleve nogen forringelse af deres nuværende pensionsordning. 
 • Hvad sker der med opsparingsproduktet Markedspension?

  Hvad sker der med opsparingsproduktet Markedspension?

  Medarbejdere, der har Markedspension, vil forsætte deres pensionsopsparing i Danica Balance.

  Investeringen af pensionsopsparingen vil løbende blive tilpasset i forhold til medarbejderens alder og risikoprofil, ligesom i Markedspension, men i stedet for tilpasning i trin, bliver investeringerne tilpasset løbende.

  Vi ændrer investeringsbetingelser, når vi flytter administrationen af pensionsordningen til Danica Pension. I kan se investeringsbetingelserne på her.