Så meget bør du spare op til pension

I gennemsnit indbetaler 50-årige 13,4 pct. af deres løn til pension. For mange er det ikke tilstrækkeligt, hvis de vil bevare deres nuværende levestandard, når de går på pension. 

Når du er 50 år

Hvis din opsparing i dag svarer til 2,75 årslønninger, ligger den på et fornuftigt niveau. Vil du bevare det niveau, bør du indbetale 17-18% af din løn til pension. I gennemsnit indbetaler 50-årige dog 13,4%. Det er for lidt!

Hos Danica Pensionsforsikring A/S indbetaler 50-årige i gennemsnit 13,4 pct. til pension. Det viser tal fra et udsnit af 50-årige kunder.

De penge, du indbetaler på din pensionsordning, bruges på forsikringer, administration og opsparing. Det er dermed ikke hele indbetalingen, der går til opsparing. For mange 50-årige vil det da også være nødvendigt at indbetale mere end 13,4 pct. til pension, hvis de ønsker at nå en opsparing, der gør det muligt at bevare deres nuværende levestandard, når de skal på pension.

Anbefalingerne er lavet med afsæt i en 50-årig mand eller kvinde med en årsløn på ca. 450.000 kr. og op til 19 år til pension.

Som det fremgår, har du som 50-årig en fornuftig pensionsopsparing, hvis din opsparing svarer til 2,75 årslønninger. Anbefalingen forudsætter, at du som pensionist kommer til at modtage ATP og folkepensionsgrundbeløb, samt at du har en privat formue svarende til gennemsnittet i den danske befolkning.

For at bevare opsparingen på det niveau, kan det imidlertid være nødvendigt at øge indbetalingen til 17-18 pct.

Har du som 50-årig allerede opsparet mere end 2,75 årslønninger, vil indbetalingen kunne sænkes lidt. Modsat bør den være højere, hvis din samlede opsparing til dato er mindre. Derudover kan behovet variere alt efter, hvor stor en del af indbetalingen du bruger på forsikringer.

Tag dit e-Pensionstjek

Er din pension i rød, gul eller grøn? Juster din pension med et par klik og underskriv med NemID. 

Start e-Pensionstjek

Hvad kan vi hjælpe med?

Vil du lære Danica Pension lidt bedre at kende?