Danica Pension opnåede et resultat før skat af fortsættende aktiviteter på 1.216 mio. kr. i 2018. Det er en nedgang på 35 pct. i forhold til 2017, hvor resultatet før skat blev på 1.861 mio. kr. Nedgangen skyldtes primært omkostninger forbundet med fald på aktiemarkederne, integrationen af Danica Pensionsforsikring (det tidligere SEB Pension Danmark) og frasalget af Danica Sverige, samt stigninger i hensættelser til skader.

Adm. direktør Ole Krogh Petersen udtaler i forbindelse med Danica-koncernens årsregnskab:

”2018 har været et udfordrende år, hvilket giver en nedgang i resultatet sammenlignet med 2017. Efter år med gode, positive afkast, har de udfordrende markedsvilkår desværre både ramt Danicas resultat og givet vores kunder med markedsrenteprodukter et negativt afkast,” udtaler Ole Krogh Petersen og fortsætter:

”Samtidig var 2018 dog også året, hvor vi fik godkendt købet af det tidligere SEB Pension Danmark og frasolgte Danicas pensionsaktiviteter i Sverige. Det betyder, at Danica i dag samlet set står større, stærkere og mere fokuseret til at kunne indfri visionen om at blive kundernes tryghedsrådgiver.”

For mere information, kontakt presseansvarlig Karl Kjær Bang på +45 5050 8607 / kban@danskebank.dk.

Hent hele pressemeddelelsen (pdf)

Press release in english (pdf)