PensionDanmark, Danica Pension og Navigare Capital Partners er gået sammen om at etablere Martime Investment Fund, som med kapital fra stifterne skal opbygge en diversificeret portefølje af tørlast-, container-, offshore-, product-, råolie- og kemikalietankskibe, som udlejes til operatører på kontrakter af varierende varighed.

Fonden forvaltes af Navigare Capital Partners, som er en kreds af erfarne shipping-personer blandt andet med en baggrund fra Maersk Broker. 

”Den nye investeringsfond giver institutionelle investorer mulighed for at investere i en bred portefølje af skibe. Det er nyt og meget positivt for det ’Blå Danmark’”, udtaler Henrik Ramskov, som er Managing Partner i Navigare Capital Partners.

De tre investorer (PensionDanmark, Danica og Navigare Capital Partners) har givet tilsagn om at investere over 300 mio. USD i den nye fond. Fonden vil invitere andre investorer til at deltage i fonden med henblik på at opnå yderligere investeringstilsagn.

”Vi ser frem til et langsigtet partnerskab mellem PensionDanmark og Navigare Capi-tal Partners om investering i skibe. Investeringerne vil blive varetaget af et team med stærke kompetencer og erfaring, og vi forventer et attraktivt afkast over den forholdsvis lange horisont, vi investerer i, inden for shipping”, fortæller adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark

Investeringsdirektør i Danica Pension Jesper Langmack: 
”Vi forventer, at investeringen i fonden vil give vores kunder et fornuftigt afkast. Det er et stærkt og erfarent team med brede kompetencer, vi investerer i, og det er sammen med de aktuelt attraktive priser på både nye og brugte skibe blandt hoved-årsagerne til, at vi ser det her som en god investering”.

Fakta om de 3 investorer

Navigare Capital Partners:  Navigare Capital ejes af en række partnere, der har stor erfaring inden for Shipping. Partnerne vil sammen med investorer, der primært vil være institutionelle investorer, stille kapital til rådighed. Strukturen og ejerskabet følger markeds praksis i både Danmark og i udlandet for sådanne investeringer.

PensionDanmark A/S administrerer overenskomst- og virksomhedsaftalte arbejdsmarkedspensioner, sundhedsordninger og uddannelsesfonde for 695.000 medlemmer. Ultimo 2016 havde PensionDanmark 222 mia.kr. under forvaltning. Læs mere på pensiondanmark.com.

Danica Pension er med mere end 600.000 kunder et af Danmarks største pensionsselskaber. Danica Pension har specialiseret sig i pensionsordninger, livsforsikringer og sundhedsforsikringer, og vores samlede pensionsformue er på 380 mia. kroner med 33,8 mia. kroner i årlige indbetalinger.

Kontakt

  • Managing Partner, Henrik Ramskov, Navigare Capital Partners, tlf:  3344 1503
  • Kommunikations- og pressechef, Ulrikke Ekelund, PensionDanmark, tlf: 2019 9238
  • Presseansvarlig, Tim Smidemann, Danica Pension, tlf: 2334 1702

Hent pressemeddelelsen her (pdf)

Download the press release in english (PDF)