Danica Pension opnåede i 2020 et resultat før skat på 1.796 mio. kr. mod et resultat på 1.044 mio. kr. i 2019. Efter årets første tre måneder var Danica Pensions resultat før skat 22 mio. kr., men stærke investeringsresultater og et forbedret SUL-resultat har ført til et tilfredsstillende årsregnskab. Stigningen i resultatet i forhold til 2019 skyldes også, at Danica Pension sidste år, som følge af øgede regulatoriske forhold vedrørende nye kapitalkrav, nedskrev goodwill på købet af SEB Pension i Danmark.

Adm. direktør Ole Krogh Petersen udtaler i forbindelse med Danica-koncernens årsregnskab:

”2020 var et meget usædvanligt år, og derfor er vi glade for, at vores kunder har fået markante positive og konkurrencedygtige afkast efter omkostninger. Derudover har vi i 2020 fokuseret på, hvordan vi har kunnet bidrage til at hjælpe vores kunder, virksomheder og samfundet så godt og trygt igennem krisen som muligt. Endelig har vi leveret en række nye løsninger til kunderne, som blandt andet skal være med til at nedbringe sygefraværet og give vores kunder mulighed for at investere med et ekstra bæredygtigt fokus i Danica Balance Bæredygtigt Valg.”

Attraktive afkast til kunderne

Danica Pensions kunder fik i 2020 positive og konkurrencedygtige afkast efter omkostninger. Afkastet for kunder med Danica Balance Mix med middel risiko og 20 år til pension udgjorde 9,5 pct. efter omkostninger, og det skal ses i lyset af, at samme afkast var -15,0 pct. efter 1. kvartal. Danica Pensions afkast i 2020 er på tværs af risikoprofiler og tidshorisonter blandt de bedste i branchen efter omkostninger.

”Med tanke på de kraftigt faldende markeder i marts og den usikkerhed, der fulgte med, er det positivt, at vores kunder i 2020 har fået markante positive afkast, der er med til at skabe økonomisk tryghed omkring vores kunders opsparing til deres pension. Vores budskab til kunderne har hele tiden været, at de skulle have is i maven og holde sig i ro, og det har vist sig at være det helt rigtige. Det er vigtigt at huske på, at pension er langsigtet, og derfor glæder det os, at vi, siden vi iværksatte vores nuværende investeringsstrategi for fem år siden, har leveret konkurrencedygtige afkast efter omkostninger,” siger Ole Krogh Petersen.

De seneste fem år har kunder i Danica Pension med middel risiko og 20 år til pension fået 44 pct. i afkast efter omkostninger, hvilket er blandt de bedste i branchen.

For mere information kontakt kommunikationsdirektør Tim Smidemann på 2348 2651 eller tism@danicapension.dk.

Hent hele pressemeddelelsen her (PDF)
Press release in English (PDF)