Hjælp dine medarbejdere med at skabe sund balance

At være leder i en coronatid kan være udfordrende. Selvom vi forsøger at skabe en så normal arbejdsdag for vores medarbejdere som muligt, så kommer vi ikke uden om, at mange medarbejdere er påvirket både fysisk og mentalt.

Her får du nogle råd til, hvordan du kan passe godt på dine medarbejdere og opretholde dit teams motivation, hvis I arbejder hjemme. Det er vigtigt, at du er ekstra opmærksom på dine medarbejderes trivsel i denne tid.

Klik her for at downloade PDF'en


Giv anerkendelse:

Nogle medarbejdere kan måske føle, at deres arbejdsindsats i denne tid ikke bliver set på samme måde som på kontoret. Husk at holde tæt kontakt og spørge hyppigt ind til opgaver og resultater. Og husk at anerkende det daglige arbejde.


Vær særlig opmærksom på mistrivsel:

Det kan være svært at holde modet oppe på hjemmekontoret og for nogle medarbejdere kan det resultere i mistrivsel. Hold dig tæt til dine medarbejdere og lyt til det, der bliver sagt mellem linjerne. Reagér første gang, du får tanken, at ikke alt er, som det burde være. Vær nysgerrig omkring, hvad medarbejderen tænker og oplever, og husk at en akavet samtale altid er bedre end ingen samtale.


Vær tydelig i din kommunikation:

Kommunikation over Teams, mail eller telefon kan være udfordrende og føre til misforståelser. Du bør derfor være ekstra tydelig i din kommunikation, når du nu ikke kan have fysiske møder med dine medarbejdere. Opsummér opgaver, beskeder og pointer, så du er helt sikker på, at alle dine medarbejde- re har forstået budskaberne. Og spørg ind, hvis du er i tvivl om de ”signaler”, du opfanger fra medarbejderen.


Sæt gang i bevægelsen:

Når medarbejderne arbejder hjemme, så bevæger de sig helt sikkert mindre end normalt. Derfor er det nu mere vig- tigt end nogensinde, at du opfordrer til bevægelse i løbet af dagen. Det kan for eksempel være en fælles aktiv pause. Brug 'Power Breaks'-videoer med enkle og forskellige træningsprogrammer på Danica Pensions hjemmeside eller en virtuel walk and talk.

Inspiration til dine medarbejdere:

Brug "Sådan skaber du motivation og balance på hjemmekontoret" som virtuel handout til dine hjemmearbejdende medarbejdere.


Sunde Stemmer:

Find inspiration til en sund livsstil på Danica Pensions podcast kanal ”Sunde Stemmer”. Find den, hvor du normalt lytter til podcasts.

Meget kan ændre sig på et år. Passer din pension til dit liv?

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.