Oplysninger, vi har om dig, og hvordan vi bruger dem

I Danica Pension ønsker vi at give dig den bedste rådgivning og de bedste løsninger med udgangspunkt i dit liv og dine behov. Jo bedre vi kender dig, desto bedre kan vi rådgive dig og tilbyde dig de rigtige løsninger på det rigtige tidspunkt. Det er baggrunden for, at vi registrerer og bruger personoplysninger om dig.

Vi ønsker at passe lige så godt på dine personoplysninger som på din pension, fordi det er udgangspunktet for et godt kundeforhold med dig. Derfor tager vi de relevante forholdsregler, der skal til for at beskytte dine personoplysninger i overensstemmelse med lovgivningen.

Nye regler for behandling af personoplysninger
Fra den 25. maj 2018 gælder der nye regler for, hvordan virksomheder, organisationer og offentlige institutioner i EU skal behandle personoplysninger. 
I Danica Pension har vi brug for nogle personoplysninger om dig, når du bliver kunde hos os, eller hvis du ønsker at ændre den pensionsordning, du allerede har hos os.

Spørgsmål og svar 

 • Hvorfor registrerer og bruger vi personoplysninger?

  Vi registrerer og bruger personoplysninger om dig for at kunne rådgive dig bedst muligt, tilbyde dig de bedste løsninger og samtidig leve op til de lovkrav, der gælder for os som en finansiel virksomhed.
  Det betyder, at vi registrerer og bruger personoplysninger, for eksempel når:

  • Der er indgået eller der overvejes at indgå en aftale med os om en service eller et produkt
  • Du har givet samtykke til, at vi må bruge dine personoplysninger til et specifikt formål
  • Lovgivningen kræver det af os
 • Hvilke personoplysninger registrerer og bruger vi?

  Vi registrerer og bruger forskellige typer personoplysninger afhængigt af, hvilke produkter eller services, der er indgået eller der overvejes at indgås aftale om. Personoplysningerne er oplysninger om dig, som du for eksempel selv giver os, eller som du har givet samtykke til, at vi må registrere om dig, herunder:

  • Grundlæggende personoplysninger, for eksempel dit navn og dine kontaktoplysninger
  • Oplysninger om din arbejdsgiver, hvis ordningen er en arbejdsgiverordning
  • Oplysninger om dit erhverv, arbejde eller uddannelse 
  • Økonomiske oplysninger, for eksempel din årsløn
  • Oplysninger om din familie og husstand
  • Oplysninger om de services og produkter, du har hos os, herunder dine præferencer i den forbindelse

  Følsomme personoplysninger
  For at kunne rådgive dig om eller tilbyde dig et bestemt produkt eller en ydelse, kan det være nødvendigt at registrere og bruge følsomme personoplysninger om dig. Det kan for eksempel være helbredsoplysninger i forbindelse med, at du ønsker at forhøje din forsikring ved tab af erhvervsevne. 

  Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du mener, at vi har oplysninger om dig, som ikke er opdaterede eller er irrelevante, så vi kan rette eller slette dem. Du skal dog være opmærksom på, at ifølge lovgivningen er vi forpligtet til at gemme visse oplysninger i op til flere år, også selvom du ikke længere er kunde hos os.

 • Få mere at vide om dine personoplysninger

  Du kan se de væsentligste personoplysninger, som vi har registreret om dig i netpension, som du logger på. 

  Hvis du ønsker at vide mere om, hvilke personoplysninger vi har registreret om dig, kan du kontakte vores databeskyttelsesrådgiver. Kontaktoplysningerne finder du her.
 • Samtykke

  For at kunne tilbyde dig løsninger, der passer til dig og dine behov og give dig relevant rådgivning, beder vi om dit samtykke til at opbevare personoplysninger om dig eller videregive dem til tredjeparter.

  For eksempel beder vi gennem vores kundeprogram Danica Update om dit samtykke til at kunne kontakte dig elektronisk, så du kan få anbefalinger til din pension og dine forsikringer direkte i din indbakke, når der sker ændringer i dit liv eller i pensionslovgivningen.

  Vi beder også om dit samtykke, hvis du ønsker at overføre opsparing fra et andet pensionsselskab. I netpension kan du se dine samtykker.

  Vi sælger ikke dine personoplysninger til andre.

Hvordan giver oplysningerne værdi for dig?

Vi bruger dine personoplysninger til at rådgive dig bedst muligt og tilbyde dig de bedste løsninger. Her er to eksempler på, hvordan vi kan bruge personoplysningerne til at skabe værdi for dig.

Pensionsrådgivning
At rådgive dig om vigtige beslutninger om pension og forsikringer er en grundlæggende del af at være dit pensionsselskab – og jo bedre vi kender dig, desto bedre kan vi rådgive dig. Hvis du for eksempel er i tvivl, om du er rigtigt forsikret, hvis du skulle være så uheldig at miste din erhvervsevne, baserer vi vores anbefalinger på oplysninger om din indkomst, dit arbejde og din familiesituation. Men vi tager også højde for dine fremtidige planer, for eksempel om du planlægger familieforøgelse eller at søge nyt job. Ved at tage alle disse oplysninger i betragtning kan vi rådgive dig på en måde, der gør det muligt for dig at leve det liv, du ønsker – også i fremtiden.

Relevant kommunikation
Vi bruger vores viden om dig til at sikre, at vores kommunikation og rådgivning er så relevant som muligt for dig. For eksempel:

 • Hvis du har pensionsordning via din arbejdsgiver, kan vi se, hvis din løn stiger og dermed gøre dig opmærksom på, at din indbetaling og forsikringer måske bør forhøjes. 
 • Hvis vi kan se i de oplysninger, vi har om dig, at du for nylig er flyttet, kan vi kontakte dig og gøre dig opmærksom på, at du bør tjekke din pensionsordning – fordi flytning kan have betydning for din økonomi, og dermed for din pension. 
 • Når du kommer tæt på pensionsalderen, gør vi dig blandt andet opmærksom på, at du skal huske selv at søge om udbetaling af folkepension. 

Information om behandling af personoplysninger

Vores ’Information om Danica Pensions behandling af personoplysninger’ beskriver
i detaljer, hvilke personoplysninger vi registrerer, og hvordan vi bruger dem
samt oplyser om dine rettigheder som kunde.

 

Læs vores information om behandling af personoplysninger

 

Du er velkommen til at kontakte os på 70 11 25 25.

Tjek, om du allerede er tilmeldt Danica Update eller tilmeld dig her

 1. Log på netpension
 2. Se, om du har afgivet samtykke til elektronisk
  kontakt, og om du dermed er tilmeldt
 3. Hvis ikke, tilmeld dig

Du kan altid afmelde dig Danica Update igen, hvis du ønsker det.

Gå til netpension

Bemærk: Du kan også tjekke, om du allerede er tilmeldt Danica Update i vores app Mobilpension

Hvad kan vi hjælpe med?

Meget kan ændre sig på et år. Passer din pension til dit liv?

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.