Der er bevægelser på risikofronten. Danica Pensions cheføkonom Mads Moberg Reumert har analyseret danske kunders udvikling i risikoappetit for at se på, hvem der vælger at tage lav, middel eller høj risiko. Samtidig får du også et indblik i, hvad der bedst har kunnet betale sig i en årrække:

”Danskerne har generelt opnået massive afkast på deres pensionsopsparing de seneste år, på trods af situationen med corona, og den turbulens der har været på markederne her i 2022. Alene på grund af afkast, er den opsparing en person med 20-årig til pension havde i 2010, vokset med 100 procent, opgjort efter omkostninger og afkastskat, for en middel risiko. Ved høj risiko er det akkumulerede afkast på 127 procent efter omkostninger og afkastskat,” forklarer Mads Moberg Reumert i analysen.

Valget af investeringsrisiko på ens pensionsopsparing kan have stor betydning for udviklingen i din pensionsopsparing, og derfor kan analysen måske give anledning til at kigge din egen risikoprofil igennem for at se, om den nu matcher dit ønske.

Læs hele analysen her

9b6bdcd3-10f6-49e8-aa77-3a295147bc1c