Investeringsrisiko og investeringsfordelinger

På denne side kan du finde information om investeringsrisiko og investeringsfordelinger for vores markedsrenteprodukter uden garanti. 

Risiko er nødvendig for at få afkast

Vi investerer din opsparing i værdipapirer, for eksempel obligationer, aktier, ejendomme m.m. Det gør vi for at få din opsparing til at vokse, så du kan få mest muligt udbetalt, når du skal på pension.
Når vi investerer i værdipapirer, kan værdien af opsparingen svinge op og ned fra år til år. Det kaldes investeringsrisiko.

Se risikoen på din pensionsopsparing
For at gøre det nemmere for dig at forstå og sammenligne risikoen på din pensionsopsparing, bliver alle pensionsprodukter ”mærket” med et risikotal mellem 1,0 og 6,0:

  • Risikotallene mellem 5,1 og 6,0 er den højeste risiko. Her kan din opsparing svinge meget op og ned i det næste år.
  • Risikotallene mellem 1,0 og 1,9 er den laveste risiko. Her vil der være mindre udsving.

Se her, hvor meget opsparingen kan stige eller falde i løbet af et år.


Kortsigtet og langsigtet risiko

Der er to slags risiko, når man taler om pensionsopsparing. Den kortsigtede risiko, som viser, hvor meget værdien af din opsparing kan svinge op og ned i løbet af det næste år. Og den langsigtede risiko, som viser, hvor stor usikkerheden er på dine fremtidige udbetalinger, når du går på pension.

Risikotallet er kun udtryk for den kortsigtede risiko – altså hvor meget værdien af din opsparing kan stige eller falde i løbet af det næste år.

Du kan læse mere om beregningen af risikotallet for den kortsigtede risiko her.

Investeringsrisikoen afhænger af din alder

Muligheden for at få høje afkast kræver, at man investerer med høj investeringsrisiko. Derfor er der i de fleste pensionsordninger en høj risiko, når man er ung. Når man er ung, har man nemlig lang tid til at genvinde eventuelle tab i de år, hvor de finansielle markeder udvikler sig negativt.

Når man bliver ældre, har man ikke så lang tid til at indhente et eventuelt tab.

Derfor bliver risikoen i de fleste pensionsordninger mindre og mindre, efterhånden som man bliver ældre.

Kortsigtede risikotal og investeringsfordelinger

Du kan finde oversigter over de kortsigtede risikotal og investeringsfordelingerne for Danica Balance og Tidspension ved at klikke på de forskellige links nedenunder. 

  • Kortsigtede risikotal for Danica Balance og Danica Balance Ansvarligt Valg
  • Investeringsfordelinger for Danica Balance og Danica Balance Ansvarligt Valg
  • Kortsigtede risikotal for Tidspension
  • Investeringsfordelinger for Tidspension

Ved at klikke på linket nedenfor kommer du til Forsikring og Pensions sammenligningsværktøj ’Min Pensionsrisiko’. Her kan du også se risikotal og investeringsfordelinger for vores markedsrenteprodukter. Du kan også sammenligne med markedsrenteprodukter fra andre pensionsselskaber og med den gennemsnitlige risiko og investeringsfordeling for alle lignende markedsrenteprodukter på det danske pensionsmarked.

 

Beholdningslister

Du kan se oversigter over Danica Pensions investeringer i aktier og obligationer, som du finder på denne side. Under hvert årstal kan du se de pågældende investeringer.

Hvad kan vi hjælpe med?

Meget kan ændre sig på et år. Passer din pension til dit liv?

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.