Skatteregler

 • Jeg har indbetalt for meget til min ratepension

  Jeg har indbetalt for meget til min ratepension

  Har du både indbetalt på en privat og en firmabetalt ratepension, vil indbetalingerne på firmaordninger, ifølge lovgivningen, have førsteprioritet. Derfor skal du rette i din private ordning først, hvis du samlet set har indbetalt for meget.

  Det beløb du har indbetalt for meget, kan du for eksempel få overført til en livsvarig pension. I visse tilfælde kan beløbet også udbetales.

  For at vi kan overføre pengene til en livsvarig pension, skal du gøre følgende:

  • Udfylde blanket 07.083A fra skattemyndighedernes system (blanketten åbner i et nyt vindue) og sende den til os sammen med en kopi af din årsopgørelse.
  • Du indsender dokumenterne ved hjælp af kontaktformularen Kontakt os
 • Hvordan er skattereglerne ved udbetaling? 

  Hvordan er skattereglerne ved udbetaling? 

  Reglerne for hvordan din pension bliver beskattet ved udbetaling afhænger af, hvilken type opsparing du har valgt på din pensionsordning.

  Er der tale om en opsparing med løbende udbetalinger, beskattes de som personlig indkomst.

  Udbetales opsparingen som et engangsbeløb, vil den enten blive beskattet med en fast afgift eller være skattefri. I netpension kan du se, hvis udbetalingen er skattefri.

  Du er velkommen til at kontakte os på 70 11 25 25 hvis du vil høre mere om beskatningen af netop din ordning.

 • Hvad betaler jeg i pensionsafkastskat? 

  Hvad betaler jeg i pensionsafkastskat? 

  Hvert år i januar betaler du en skat på (for tiden) 15,3 procent af det foregående års afkast eller forrentning.

 • Kan jeg blive fritaget for pensionsafkastskat? 

  Kan jeg blive fritaget for pensionsafkastskat? 

  Er du ikke fuldt skattepligtig til Danmark, har du mulighed for at blive fritaget for pensionsafkast på din pensionsordning. Reglen gælder dog ikke, hvis du er skattepligtig til Grønland.

  Er du omfattet af reglen, skal du udfylde blanket 07.058, som du finder på skattemyndighedernes hjemmeside. Du finder skemaet på www.skat.dk ved at taste 07.058 i søgefeltet og vælge fanen 'Blanketter'. Herefter skal du sende den udfyldte blanket til skattemyndighederne, udlandsafdelingen i Maribo, Skattecenter Maribo, Brovejen 15A, Postboks 129, 4930 Maribo.

  Godkender skattemyndighederne din fritagelse, skal du derefter sende den til os digitalt via Kontakt os eller med post til Danica Pension, Parallelvej 17, 2800 Kgs. Lyngby.

 • Hvordan er skattereglerne, når jeg flytter til udlandet? 

  Hvordan er skattereglerne, når jeg flytter til udlandet? 

  I denne situation bør du være meget opmærksom på din pension, så du undgår unødvendig dobbeltbeskatning. Betaler du ikke skat i Danmark, får du som udgangspunkt ikke fradrag for de penge, du indbetaler til din pension. Men når pensionen engang bliver udbetalt, skal du alligevel betale skat af den.

  En løsning kan være at stille din danske pensionsopsparing i bero og i stedet oprette en såkaldt § 53 A-ordning. Her får du ikke fradrag for indbetalingerne, men du slipper til gengæld for skat ved udbetalingen efter danske regler.

   

  Reglerne er ikke helt enkle, så vi anbefaler dig at få rådgivning, inden du flytter til udlandet. Så kan du samtidig få undersøgt, om du kan blive fritaget for den særlige pensionsafkastskat.

 • Hvordan er skattereglerne, når jeg flytter hjem fra udlandet? 

  Hvordan er skattereglerne, når jeg flytter hjem fra udlandet? 

  Når du flytter hjem, gælder samme anbefaling som da du flyttede ud. Det er en rigtig god ide at tale med både skattemyndighederne og eventuelt en skatterådgiver med erfaring i international skat.

  Det gælder både i forhold til din almindelige indkomstskat, din pension og en eventuel beholdning af værdipapirer, som kan blive beskattet, når du flytter over landegrænser. Hvis du søger rådgivning i tide, kan du undgå unødvendig dobbeltbeskatning.