Indbetal ekstra og spar i skat

Indbetal nu, og udnyt dit fradrag i 2021. Vi indberetter til skattemyndighederne for dig.

Vær opmærksom på, at muligheden for at indbetale ekstra gælder for din opsparing i Danica Balance, Danica Link eller Danica Select.

Har du kun en Danica Traditionel eller Tidspension med garanti, skal du os ringe til os på 70 11 29 29, så vi kan rådgive dig om, hvilke andre opsparingsmuligheder du har.

 

1) Fortæl os først, hvor meget du vil indbetale

Skriv CPR-nummer, mailadresse og beløb for din ekstra indbetaling i felterne nedenfor.

2) Indbetal så via din netbank

Indbetal beløbet til os via din egen netbank, og anfør dit CPR-nummer i kommentarfeltet. Kontonummer oplyses, når du bekræfter oplysningerne nedenfor, og sendes også i kvitteringsmailen.

Bemærk – ønsker du at indbetale ekstra til en pensionsopsparing gennem din arbejdsgiver, skal du bruge vores selvbetjening i netpension – Log på netpension her.

Vi beder dig udfylde oplysningerne herunder. Vi skal også have oplysninger om dine indbetalinger, da dansk lovgivning kræver, at vi ved, hvor vores kunder har deres penge fra. Dette gælder også, hvis du har været kunde hos os i mange år.

  Det ligner du har skrevet dit CPR-nummer forkert. Prøv venligst at skrive det igen.
  Email adressen er forkert. Kontroller, at du har skrevet den rigtigt.
  Kr.
  Du skal mindst indbetale 3.000 kr.
  Et forsikringsnummer er 11 cifre. Det ligner du har skrevet dit forsikringsnummer forkert. Prøv venligst at skrive det igen.  Det ligner du har glemt at vælge
  Du skal vælge en kilde
  Bekræft venligst at du accepterer med betingelserne. Sæt kryds i feltet.

Alle oplysninger sendes krypteret og er dermed ikke synlige for andre end dig og modtageren.

Inden du går i gang

Før du går i gang, kan du med fordel tjekke i netpension, hvilken pensionsordning du vil have pengene sat ind på.

Log på netpension

Du kan ikke fortryde

Du har ikke mulighed for at fortryde, når du har indbetalt pengene til din pensionsopsparing i Danica Balance, Danica Link eller Danica Select.

Vi er her for at hjælpe

Er du i tvivl om, hvorvidt du har en ratepension, en tidsbegrænset pension eller en livsvarig pension, er du velkommen til at ringe til os på 70 11 29 29. Vi kan også hjælpe dig med at regne ud, hvor meget ekstra du kan spare op med fradrag i 2021.

Så nemt er det

 • Skriv CPR-nummer, mailadresse og beløb for din ekstra indbetaling i felterne ovenfor.

 • Få skattefradrag for din ekstra indbetaling

  Du får fuldt fradrag for alle dine indbetalinger til ratepension, tidsbegrænset pension og livsvarig pension. Du skal være opmærksom på, at du i 2021 samlet højst kan få fradrag for 58.500 kroner til ratepension og tidsbegrænset pension. Herefter skal du spare op på en livsvarig pension for at få fuldt fradrag.

  Hvis dine indbetalinger til livsvarig pension overstiger 53.800 kroner i 2021, vil vi kontakte dig for at rådgive dig om fradraget for den overskydende indbetaling.

  Hvis du indbetaler til ratepension og tidsbegrænset pension i andre pensionsselskaber eller banker, tæller disse pensionsindbetalinger med i forhold til den øvre fradragsgrænse på 58.500 kroner om året.

  Hvis du indbetaler til aldersopsparing i andre pensionsselskaber eller banker, tæller disse pensionsindbetalinger med i forhold til den øvre indbetalingsgrænse på 5.400 kroner om året. Vær opmærksom på, at du ikke har skattefradrag for indbetalinger til aldersopsparing.

  Er du selvstændigt erhvervsdrivende, kan du indbetale op til 30 procent af din virksomheds overskud til en livsvarig pension og få fuldt fradrag i indbetalingsåret.

  Har du spørgsmål?

  Er du i tvivl om, hvorvidt du har en ratepension, en tidsbegrænset pension eller en livsvarig pension, er du velkommen til at ringe til os på 70 11 29 29. Vi kan også hjælpe dig med at regne ud, hvor meget ekstra du kan spare op med fradrag i 2021.

 • Særligt for selvstændige

  Du kan indbetale op til 57.200 kroner med fradrag på en ratepension.

  Derudover har du som selvstændig mulighed for at benytte 30-procentreglen. Det betyder, at du kan indbetale op til 30 procent af overskuddet i din virksomhed på en livsvarig pension med garanti og få fradrag for hele indbetalingen i år. Da virksomhedens overskud i forhold til 30-procents reglen er før renteudgifter, renteindtægter, kurstab og kursgevinster, skal du kontakte din revisor.

  Ønsker du yderligere fradrag, skal indbetalingerne være aftalt i mindst 10 år og indbetales på en livsvarig pension med garanti.

  Læs mere om livsvarig pension

  Vær opmærksom på, at din ordning skal være en privat opsparing og ikke en ordning fra din arbejdsgiver.

  Har du ikke en 30-procentordning i dag, kan du få hjælp på 70 11 29 29.

Hvad kan vi hjælpe med?