En alvorlig og uheldig cocktail giver netop nu stigende uro og fald på de finansielle markeder.

”Det er konflikten i Ukraine, der kombineret med en høj inflation og strammere pengepolitik fra centralbankerne, som fører til, at aktiemarkederne falder i øjeblikket. Det har betydning for alle investorer herunder selvfølgelig også vores kunder, som kan aflæse det i negative afkast på deres pensionsopsparinger,” fortæller vores investeringsdirektør, Poul Kobberup.

Vores råd til vores kunder er klart:

”Det er lige netop i en situation som denne, at det er vigtigt at holde hovedet koldt og huske, at pensionsopsparingen er en langsigtet investering. Selvom der er uro på markederne, anbefaler vi, at man holder fast i sin risikoprofil i stedet for at tage forhastede beslutninger. Som aktiv forvalter er vi på bolden og justerer hele tiden porteføljerne,” siger Poul Kobberup og fortsætter:

”Det er lige netop i en situation som denne, at det er vigtigt at holde hovedet koldt og huske, at pensionsopsparingen er en langsigtet investering.”investeringsdirektør i Danica Pension, Poul Kobberup

”Det er klart for alle, at det ikke ser godt ud nu, men det er vigtigt at huske på, at det kommer efter tre virkelig stærke afkastår med afkast på cirka 50 procent for en typisk pensionskunde, ligesom vi på længere sigt fortsat er optimistiske. Vi har en stærk økonomi med stærke virksomheder, og vi tror på, at markederne og dermed afkastene vil rette sig i løbet af året,” siger Poul Kobberup.

For næsten præcis to år siden var markederne også blodrøde, da verden begyndte at stifte bekendtskab med coronaen, og på trods af store fald på 20-25 procent tog det kun seks måneder, inden det tabte var indhentet.

”Situationerne er selvfølgelig forskellige, men det viser blot, at det ofte kan betale sig at have is i maven – specielt når det kommer til pensionsopsparing, som er langsigtet,” siger Poul Kobberup, der opfordrer kunder til at søge rådgivning ved deres pensionsrådgiver, hvis den nuværende situation fører til utryghed.

Er du interesseret i at få rådgivning om din pension?

Book et møde