Mere eller mindre i løn, indgåelse eller opløsning af ægteskab, børn og flytning er eksempler på livsbegivenheder, som kan have stor betydning for en persons pensions- og forsikringsordninger. Og sådanne livsbegivenheder sker cirka hvert tredje år for danskerne generelt, mens det for personer i 30’erne og 40’erne gennemsnitligt er mindst hvert andet år.

 

48f9ec2d-00090256-d2d5b73d

 

”Det er fuldt forståeligt, at danskerne ikke nødvendigvis tænker på pension og forsikring, når de oplever livsbegivenheder. Men det kan betyde, at de kommer til at mangle mange hundredetusinde kroner, når de skal på pension. Eller de kan blive nødsaget til at gå væsentlig ned i levestandard, hvis uheldet er ude, og de eks. ikke kan arbejde i en længere periode,” siger Danica Pensions seniorøkonom Britt Ambjørn Christiansen.

 

Eks. vil en person på 30 år, der starter sin opsparing på en løn på 400.000 kr., der så stiger 15% i løn i en alder af 40 år, mangle op til 1 mio. kr. i pensionsopsparing for at kunne opretholde sin levestandard, når vedkommende skal på pension. Og når det kommer til forsikringsordningerne, kan man stå og mangle livsvigtig indkomst, hvis uheldet er ude, og man ikke har forsikret sig tilstrækkeligt på sin tab af erhvervsevne-forsikring. Endelig kan en utilstrækkelig dødsfaldsdækning betyde, at dine efterladte oveni sorgen også skal forholde sig til eksempelvis flytning af familien.

 

Livsbegivenheder, der hvert år gør, at man bør tjekke sin pensionsordning

LivsbegivenhederAndele
Nyt job25 %
Ledighedsperiode6 %
Lønændring (ikke i forbindelse med jobskifte)40 %
 Flytte 17 %
 Børnene flytter hjemmefra 3 %
 Få børn 4 %
 Gift 2 %
 Skilt 1 %
 Snart på pension 2 %
 Dødsfald af nærtstående/arv og gaver 1 %
 I alt: Ca. 3 mio. kr.

 

"Vi har fuld forståelse for, at mange danskere kan have svært ved at forholde sig til deres pensions- og forsikringsordninger, og hvornår der er behov for eventuelt at tilpasse dem. Her er det vores ansvar at tage fat i kunderne, når vi kan se, at de har behov for at tjekke, om deres pensions- og forsikringsordninger passer til dér, hvor de er i livet. På den måde kan vi skabe tryghed hos kunderne og sikre, at der ikke kommer ubehagelige overraskelser som, at man pludseligt bliver tvunget til at sælge bolig eller bil for at få tingene til at hænge sammen," siger Britt Ambjørn Christiansen og påpeger, at Danica Pension også kontakter kunderne, hvis de er mere end tilstrækkeligt dækket på deres ordninger. Her vil kunden eventuelt kunne nedsætte sine indbetalinger eller tilpasse sine dækningerne, så de passer bedre til kundens ønsker og behov.

 

Med Danica Update har vi mulighed for at kontakte dig, hvis der sker ændringer, der har betydning for din pensionsordning, og det er smart at tilpasse noget i din pensionsordning.

 

Læs mere om Danica Update her

Få besked, når du skal gøre noget


Tilmelder du dig Danica Update, har vi mulighed for at kontakte dig, hvis du oplever en vigtig livsbegivenhed, og det i den forbindelse er smart at tilpasse
noget i din pension.

Læs mere om Danica Update her