Der investeres i aktier på to forskellige måder.
Udvælger virksomheder
Ambitionen er at vælge virksomheder, der tilstræber at bidrage positivt til den bæredygtige omstilling via deres produkter og løsninger eller gennem driften af virksomheden. Det er forskelligt, hvordan og hvor meget de enkelte virksomheder fremmmer forskellige bæredygtighedsaspekter, hvilket også afhænger af, hvor langt de er i omstillingen af deres forretningsmodel. Det kan være virksomheder, hvor fokus kan være at forbedre sundhedsforhold, skabe større social lighed eller bedre adgang til uddannelse. Det kan også være i form af at fremme bæredygtig fødevareproduktion, arbejde med vedvarende energi eller klimaløsninger, sikre rent vand eller arbejde målrettet med at bruge færrest mulige ressourcer, når de producerer varer eller leverer serviceydelser.
For at sikre en fornuftig risikospredning investerer vi også i nogle tilfælde i virksomheder, der ikke har et særskilt, positivt bidrag til den bæredygtige omstilling. Men vi tilstræber at vælge virksomheder med en ansvarlig bæredygtighedspraksis, og som ikke gør væsentlig skade på miljøet og samfundet.
Følger et indeks med fokus på CO2-reduktion
Der investeres bredt i virksomheder via et såkaldt aktieindeks for at sikre dig en fornuftig spredning af risiko. Disse investeringer følger et EU Paris Aligned Benchmark, som Europa Kommissionen har fastlagt rammerne for. Målet med dette benchmark er at sammensætte investeringer, der kan understøtte Parisaftalens målsætning om at bremse den globale temperaturstigning til maksimalt 1,5 grader.
Samlet set skal virksomhederne i indekset have en vægtet CO2-intensitet, der er mindst 50 procent lavere end det generelle finansielle marked og bestå af den samme andel af de mest energiforbrugende sektorer som det generelle marked. Den samlede CO2-intensitet for virksomhederne i indekset skal falde med minimum syv procent årligt og på den vis efterleve Parisaftalen.
Det betyder, at CO2-reduktionen sker ved at vælge de mindst klimaskadende virksomheder på tværs af sektorer og ikke blot ved at vælge virksomheder fra sektorer med en naturlig lav CO2-intensitet. Det medfører også, at den enkelte virksomhed ikke er udvalgt efter specifikke CO2-krav, men at virksomhederne skal ses som et samlet hele, der skal efterleve kriterierne for benchmarket.