Økonomisk tryghed

Få balance i din økonomi og mere overskud i hverdagen

Svedige håndflader. Uro i kroppen. Hjertebanken. Det kan være helt normalt at opleve uro, når en stor regning lander i indbakken, eller ens økonomiske situation pludseligt ændres. For nogle af os, kan det at forholde sig til sin privatøkonomi endda blive så ubehageligt, at vi kan opleve stress- og angst symptomer blot ved tanken om at tjekke sin netbank.

Hvis det er noget, du kan nikke genkendende til, har du måske behov for økonomisk tryghed. Det kan vi hjælpe dig med. I samarbejde med Danske Bank har vi udarbejdet gode råd, så du kan tage styring på din økonomi og få mere overskud til andre ting i hverdagen. Du kan bruge rådene på denne side, uanset hvor du er kunde.

Hvis du er i tvivl om noget ved din økonomi, er det altid en god idé at tage en snak med din bankrådgiver. Danske Banks rådgivere kan også hjælpe dig, som ikke er kunde, med at se, om din økonomi kan optimeres. Udbyttet af sådan et møde kan muligvis være et større finansielt overskud – og helt sikkert mere økonomisk tryghed.

Book et møde hos Danske Bank

Hvad er økonomisk tryghed?

At have en stabil økonomi, som man oplever at have kontrol over, kan bidrage til en følelse af økonomisk tryghed.

Se videoen, hvor Mette Ahnfeldt Grinsted også kendt som @pengemette fortæller mere.

65764d70-aceb-4f5e-8e8d-c447e45a3662#2

Sammenhæng mellem økonomisk tryghed og din trivsel

Forbrugerrådet Tænk har af flere omgange dokumenteret, at økonomiske problemer ikke kun handler om, hvorvidt man har råd til at betale den næste regning. Rod i økonomien er stærkt forbundet med søvnproblemer, konflikter med familien og det mentale og fysiske helbred.

Det er ikke altid, det behøver at komme dertil. Hvis du oplever at være presset økonomisk, vil det ofte komme dig til gode, hvis du lige stopper op og vurderer, om det er noget, du selv kan have en indflydelse på.

Tag kontrol over din økonomi

Få kontrol

Få økonomisk
stabilitet

Skab stabilitet

Tag kontrol over din økonomi
 lav et budget

Vi kan alle til tider miste kontrollen, hvis det sker, er det heldigvis muligt at finde den igen. Er du blandt dem, der godt kunne bruge lidt råd og gode ideer til, hvordan du kan skabe kontrol over din økonomi, så er der hjælp at hente.

Det første, du skal gøre, er at lave et budget. Når du lægger et budget, giver du dig selv overblik over din økonomi. På den måde kan du undgå kedelige økonomiske overraskelser og potentielt spare penge.

Et budget er også fundamentet for, at du kan lave planer for, hvordan du når dine ønsker og drømme.

Sådan laver du dit budget

Hjælpeværktøjer, når du laver dit budget

  • 5 klassiske budgetfejl

    8ecdb663-1e78-4a42-a929-9532cd0b839f#1

     

    Se med, når Mette fortæller om fem klassiske fejl, vi typisk begår, når der skal lægges et budget for privatøkonomien.

     

  • Få hjælp af en bankrådgiver

     

    Danske Banks rådgivere kan måske hjælpe dig med at optimere din økonomi. Danske Bank rådgiverne hjælper dig uanset om du er kunde eller ej. Udbyttet af sådan et møde kan muligvis være et større finansielt overskud – og helt sikkert mere økonomisk tryghed.

    Book et møde hos Danske Bank

  • Danske Banks budget i netbank

     

     

    Er du kunde i Danske Bank, kan du bruge netbank til at lægge et budget. Klik på 'Konti' i topmenuen og under 'Budget & regnskab', vælg 'Kom godt i gang', og få en udførlig vejledning indenfor værktøjet.

    Danske Banks budgetværktøj

  • PensionsTjek

     

     

    En del af din personlige økonomi er din pension. Med et PensionsTjek kan du finde ud af, om du indbetaler for meget eller for lidt, og om dine forsikringer passer til dit liv.

    Tag et PensionsTjek

Få økonomisk stabilitet

Vi kan ikke give dig højere løn eller lavere udgifter, men vi kan hjælpe dig med gode råd og information til, hvordan du kan skabe økonomisk stabilitet. Sammen med Danske Bank har vi udformet seks gode råd til din økonomi.

 

Skab en økonomisk buffer

En økonomisk buffer giver tryghed i økonomien til uforudsete hændelser. Vi anbefaler som udgangspunkt en buffer på 2-3 måneders nettoløn.

 

Tegn en forsikring – hvis der skulle ske dig noget

Lønnen er ofte det vigtigste element for at økonomien hænger sammen. Derfor er det en god idé, at du sikrer dig og din familie ved tab af erhvervsevne eller død.

 

Afdrag på højt forrentet gæld

Du bør som hovedregel altid afdrage dyr gæld som eksempelvis forbrugslån, kassekredit m.m. inden du afdrager på dit boliglån eller sparer yderligere op i din pensionsordning eller i frie midler.

 

Bind ikke alle pengene i mursten

Tilpas din afvikling på boliggælden, så belåningsgraden i din bolig ved pensionering er mellem 40-60 procent. Det kan skabe fleksibilitet og plads til anden opsparing f.eks. i pension eller frie midler.

 

Pension giver tryghed på lang sigt

Opsparing til pension kan sikre dig udbetalinger i dit seniorliv. Der kan også være en økonomisk fordel i at indbetale på en pensionsopsparing afhængigt af dine skatteforhold.

 

Frie midler giver fleksibilitet

Dine frie midler giver dig muligheder, da pengene ikke er bundet i mursten eller frem til pensionering. Afhængigt af dine skatteforhold kan opsparing i frie midler i nogle tilfælde være et godt alternativ til pensionsopsparing.

 

De 6 gode råd skal forstås som generelle råd, der kan variere afhængig af kundens individuelle økonomiske forhold. Det er derfor altid en god ide at rådføre sig med sin rådgiver.

6bb77416-faf1-4c27-be0e-dd7ba10f599f#1

3 tips til at skabe
luft i budgettet

Meget kan ændre sig på et år. Passer din pension til dit liv?

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.