Jeg ønsker at spare ekstra op

 • Hvordan sparer jeg ekstra op via min arbejdsgiver? 

  I netpension kan du nemt og hurtigt spare ekstra op på din pensionsopsparing via din arbejdsgiver.

   

  Når du indbetaler ekstra på en firmaordning, skal indbetalingerne ske via din løn. Særligt i december er det vigtigt, at din arbejdsgiver og vi i god tid får besked om en eventuel ekstra indbetaling, så vi kan få den med inden årsskiftet.

 • Hvordan sparer jeg ekstra op som privat? 

  Du kan spare ekstra op til en privat ordning her

  Du får fuldt fradrag for alle dine indbetalinger til ratepension, tidsbegrænset pension og livsvarig pension. Du skal være opmærksom på, at du i 2024 samlet højst kan få fradrag for 63.100 kroner til ratepension og tidsbegrænset pension. Vil du indsætte mere, skal du spare resten op på en livsvarig pension for at få fuldt fradrag.

  Hvis du indbetaler til ratepension og tidsbegrænset pension i andre pensionsselskaber eller banker, tæller disse pensionsindbetalinger med i forhold til den øvre fradragsgrænse på 63.100 kroner i 2024.

   

  Hvis du indbetaler til aldersopsparing i andre pensionsselskaber eller banker, tæller disse pensionsindbetalinger med i forhold til den øvre indbetalingsgrænse på 9.100 kroner om året. Vær opmærksom på, at du ikke har skattefradrag for indbetalinger til aldersopsparing. Har du mindre end syv år til folkepensionsalderen har du mulighed for at indskyde op til 58.900 kroner på en aldersopsparing. Der kan dog være tilfælde, hvor du ikke må indskyde mere end 9.100 kroner på en aldersopsparing.

   

  Er du i tvivl om, hvor vidt du har en ratepension, en tidsbegrænset pension eller en livsvarig pension, er du velkommen til at kontakte os på 70 11 29 29. Vi kan også hjælpe dig med at regne ud, hvor meget ekstra du kan spare op med fradrag i 2024.

 • Hvordan sparer jeg ekstra op som selvstændig? 

  Som selvstændig kan du spare ekstra op her

  Du kan indbetale op til 63.100 kroner i 2024 med fradrag på en ratepension.

  Derudover har du som selvstændig mulighed for at benytte 30 procents-reglen. Den betyder, at du kan indbetale op til 30 procent af overskuddet i din virksomhed på en livsvarig pension med garanti og få fradrag for hele indbetalingen i år. Da virksomhedens overskud i forhold til 30 procents-reglen er før renteudgifter, renteindtægter, kurstab og kursgevinster, bør du først kontakte din revisor.

  Ønsker du yderligere fradrag, skal indbetalingerne være aftalt i mindst 10 år og indbetales på en livsvarig pension med garanti.

  Vær opmærksom på, at din ordning skal være en privat opsparing og ikke en ordning via din arbejdsgiver.

  Ønsker du rådgivning, er du altid velkommen til at kontakte os på 70 11 29 29.

Meget kan ændre sig på et år. Passer din pension til dit liv?

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.