Kritisk sygdom

Med en forsikring ved kritisk sygdom sikrer du dig selv og familien med et økonomisk pusterum, hvis du skulle blive alvorligt syg.

Har du fået konstateret en kritisk sygdom, vil du i mange tilfælde kunne få økonomisk støtte fra din forsikring. Pengene er en éngangsudbetaling, og de er skattefri. Du bestemmer selv, hvad pengene skal bruges til - eksempelvis behandlinger i udlandet eller til at forsøde tilværelsen i en svær tid. 

Du kan anmelde kritisk sygdom her

Anmeld kritisk sygdom

Denne liste viser, hvilke kritiske sygdomme, der for tiden er omfattet af forsikringen. 

Forsikringen giver dig også mulighed for et års medlemskab af udvalgte patientforeninger, herunder Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Hjernesagen og Scleroseforeningen. 

Forsikring ved kritisk sygdom

I netpension kan du på forsiden se, om du har forsikring ved kritisk sygdom knyttet til din pensionsordning, samt hvilken forsikringssum du har.

Log på netpension

Vidste du, at forsikringen omfatter mere end 20 forskellige diagnoser, så dig og din familie er godt dækket, hvis der skulle ske dig noget.

Risikoen for, at man får en kritisk sygdom, stiger med alderen. Eksempelvis får cirka 1 ud af 100 mellem 50 og 60 år brug for deres forsikring ved kritisk sygdom.

Sådan bruger du forsikringen

 • Vi står klar til at rådgive dig på 70 25 02 03.

Du bestemmer selv, hvad pengene skal bruges til. Du kan eksempelvis: 

 • Købe behandling i udlandet, du ellers ikke kan få betalt
 • Tage på en ferie eller et rekreationsophold
 • Indrette dit hjem ud fra nye behov
 • Indfri gæld

Fakta om forsikringen

 • Hvem kan oprette forsikringen?

  Kravene til en privatoprettet forsikring:

  Alle mellem 18 og 50 år kan oprette forsikringen. Vi skal blot kunne vurdere dit helbred som tilfredsstillende.

  Det er derudover et krav, at du opretter en pensionsopsparing hos os, hvor den mindste samlede indbetaling om året er: 

  • 3.000 kroner for at få en udbetaling på 82.900 kroner
  • 6.000 kroner for at få en udbetaling på 165.800 kroner.

  Kravene til firmaoprettet forsikring:

  Forsikringen kan kun oprettes via dit job, hvis din arbejdsgiver har en firmapension hos os og har valgt at knytte en dækning ved visse kritiske sygdomme i ordningen. Ofte kan du vælge mellem forskellige dækningssummer. 

  Ønsker du at høre mere om mulighederne og prisen på din firmapension, er du velkommen til at kontakte os på 70 11 25 25.

 • Hvad koster forsikringen?

  Prisen for en privatoprettet forsikring er pr. 1. januar 2021:

  • Med en udbetaling på 82.900 kroner er den årlige pris 1.656 kroner.
  • Med en udbetaling på 165.800 kroner er den årlige pris 3.312 kroner.

  Når du opretter en privat forsikring ved kritisk sygdom, er der krav om en indbetaling til din pensionsopsparing. Du skal mindst indbetale 3.000 kroner om året til en opsparing, hvis du har en dækning på 82.900 kroner og mindst 6.000 kroner om året til opsparing, hvis du har en dækning på 165.800 kroner. 

  Ønsker du en pris på forsikringen, hvis den oprettes gennem din arbejdsgiver, er du velkommen til at kontakte os på 70 11 25 25.

 • Hvad kan jeg få udbetalt? 

  Summerne i en privatoprettet forsikring: 

  En forsikring for kritiske sygdomme giver dig 82.900 kroner eller 165.800 kroner i hånden, alt efter hvilken forsikringssum du har valgt. Pengene bliver udbetalt på én gang, så du råder over dem med det samme. 

  Summerne i en firmaoprettet forsikring:

  Er din forsikring oprettet via dit job, kan du i netpension på forsiden se, om du har forsikringen ved kritisk sygdom, samt hvilken forsikringssum du har. Du vil ofte kunne vælge selv at forhøje dækningssummen, så den passer til dit behov. Ønsker du at høre mere om mulighederne og prisen på en forhøjelse af summen, er du velkommen til at kontakte os på 70 11 25 25.

Hvad kan vi hjælpe med?

Meget kan ændre sig på et år. Passer din pension til dit liv?