Ventetiden på psykologhjælp i det offentlige vil stige med 37 %, hvis det offentlige skulle varetage den psykologbehandling, som Danica Pension varetager i dag. Det viser nye beregninger fra Danica Pension på baggrund af nye tal fra sundhedsministeriet.

Hvis Danica Pension og andre forsikringsselskaber ikke tilbød psykologbehandling, vil det få store konsekvenser for de i forvejen lange ventetider på psykologbehandling i det offentlige. Derudover vil det også betyde en potentiel stor ekstraregning til skatteyderne. Det vil enten kræve, at der afsættes flere midler til området, eller at man omprioriterer de midler, der i forvejen er afsat til psykologbehandlingsområdet.

De nye beregninger får direktør for sundhedsudvikling, Camilla Thind Sunesen, til at opfordre til at vi nuancerer samtalen, og inddrager forsikringsselskaberne i debatten om, hvordan vi skaber et stærkt fremtidigt sundhedsvæsen:

Vi vil gerne være med til at spille det offentlige sundhedsvæsen bedre. Og vi mener, at de nye beregninger er et konkret eksempel på, hvordan vi aflaster det offentlige sundhedsvæsen. Der har været meget debat om sundhedsforsikringer, er med til at skabe et a- og et b hold. Denne beregning viser, at det ikke er tilfældet. Det er et tydeligt eksempel på, at private sundhedsforsikringer aflaster det offentlige sundhedsvæsen, og på den måde er med til at styrke det offentlige sundhedsvæsen generelt”.

Camilla Thind Sunesen understreger, at forsikringsselskaberne spiller en større og større rolle for det samlede sundhedsvæsen.

Samlet dækker alle sundhedsforsikringer i dag 2,7 millioner danskere, og Danica Pension er med til at aflaste det offentlige væsentligt mange områder. Forsikringsselskaberne spiller derfor en større og større rolle i sundhedsvæsenet, og derfor skal vi også være en aktiv del af samtalen om, hvordan vi skaber det bedste sundhedsvæsen for Danmark.

Fakta om undersøgelsen

Undersøgelsen er lavet på baggrund af tal fra Sundhedsministeriet om ventetider på psykologbehandling i det offentlige. Undersøgelsen viser, at hvis Danica Pension ikke eksisterede i morgen, og alle de kunder, der på et år har modtaget psykologbehandling hos os, skulle behandles via det offentlige i stedet. Det vil betyde, at ventetiden via det offentlige vil stige fra i gennemsnit 58,1 dage til 79,4 dage. Altså en stigning på 21,3 dage svarende til en samlet stigning på 36,6 procent.