Har du oplevet en såkaldt livsbegivenhed? Det er der en vis sandsynlighed for, for det sker faktisk tre millioner gange for danskerne i løbet af et år. Vores seniorøkonom Britt Dinesen Christiansen har samlet en række beregninger i en ny analyse, der viser, hvordan hver enkelt begivenhed påvirker din økonomi.

Faktaboks

Her kan du se listen over de mest almindelige ting, som hver tredje dansker kommer ud fra i løbet af et år:

Du er flyttet
Du er blevet gift
Du er blevet skilt
 Du har været ledig
 Du har fået nyt job
 Du har fået et eller flere børn

Hvis du har oplevet en begivenhed på listen, kan det være, at din pension er moden til et eftertjek, og i vores analyse kan du læse, hvor mange penge det kan dreje sig om. Et pensionstjek kan sikre, at du ikke behøver at gå ned i levestandarden, når du når frem til pensionslivet.

"Når man kommer ud for en såkaldt livsbegivenhed, ændrer forudsætningerne for din økonomi sig, og den forskel kan vokse sig meget stor over tid. Så husk din pensionsordning, når det sker. Det kan betyde flere hundrede tusind kroner," siger Britt Dinesen Christiansen.

Men heldigvis er det langt fra kompliceret at få pensionen tilbage på rette kurs, hvis livet har budt på en livbegivenhed.

"Hvis man har været ude for en livsbegivenhed, anbefaler vi selvfølgelig, at man laver et pensionstjek,"siger seniorøkonom Britt Dinesen Christiansen.

"Hvis man har været ude for en livsbegivenhed, anbefaler vi selvfølgelig, at man laver et pensionstjek. Du kan selv ordne det online, eller du kan tage en snak på typisk en halv times tid med din pensionsrådgiver. Det kan spare dig for uro i maven og give dig tryghed for, at du er rigtigt dækket," slutter Britt Dinesen Christiansen.

Læs hele analysen her