Trivsel, sygdom og tilbagevenden

Mental ubalance og mistrivsel kan ramme os alle. Det påvirker vores livskvalitet og kan føre til langtidssygemelding. Det skal vi naturligvis forsøge at undgå.

Her på siden kan du få nogle enkle tips til at skabe bedre balance i dit liv og opnå mere trivsel i dit arbejdsliv.

Siden er delt op i tre faser, så du kan finde redskaber, der kan hjælpe dig, hvis du vil have mere balance og trivsel, hvis du er sygemeldt og vil have gode råd til, hvordan du kommer godt over det, eller hvis du netop er vendt tilbage efter en længere sygemelding.

 

Er du leder?
Få hjælp til at skabe balance og mental trivsel blandt dine medarbejdere.

Tilgå materialet for ledere

Hvad har du behov for?

 

Jeg vil gerne have råd om trivsel


Gå dertil

 

Jeg er sygemeldt og vil gerne have nogle gode råd

Gå dertil

 

Jeg skal tilbage til arbejdet efter min sygemelding

Gå dertil

Skab balance og få mental trivsel


Har du det godt, når du er på arbejde?

Det er ekstremt vigtigt, at du på din arbejdsplads har gode rammer for at undgå mistrivsel og stress rammer dig. Heldigvis er der meget, vi hver især kan gøre for at få mere balance i vores arbejdsliv.

En af de vigtigste ting, du kan gøre for at sikre trivsel på arbejdspladsen, er at tage en snak med din leder eller dine kollegaer for at afstemme forventninger til arbejdet og ikke mindst sætte ord på, hvordan din aktuelle situation er.

Til det formål kan farveskalaen nedenfor være en god, visuel hjælp. Oplever du at være i trivsel (grøn), mistrivsel (gul) eller er du udbrændt (rød). De forskellige overgange fra trivsel, mistrivsel og udbrændthed er hårfine, men det kan ikke desto mindre være et godt værktøj til at føle efter, hvordan du egentlig har det.

Hvis du er interesseret i flere brugbare værktøjer til at skabe trivsel og balance i dit liv, kan du hente folderen ‘Har du det godt?’

 

Hent folderen

 

b328de03-4965-4fba-ad97-b995ee6883ed#1#1

 

Hvordan har du det?

Lær dine signaler at kende og reagér på dem.

 

2d8cb26d-e673-48cc-a8dd-593fe83959d3#1#1

 

Sådan skaber du bedre balance i din hverdag

Er balance ens for alle? Se med, og lær, hvordan du kan få mere balance i din hverdag. 


 

Hvad er mistrivsel?

Flere og flere danskere bliver i disse år ramt af mistrivsel og stress. Men forskning viser, at hvis du reagerer, så snart du har mærket de første symptomer, så kan du forebygge og undgå stress – eller give dig selv de bedste muligheder for at blive hurtigere rask.

Mistrivsel kan være forbundet med stress. Vil du vide mere, kan du læse om det her.

 

Hent folderen

 

Styrk din fysiske og mentale sundhed med vores sundhedsværktøjer

I en travl hverdag, hvor der stilles store krav til os som mennesker, er det vigtigt at føle, at du er i både fysisk og mental balance. Det vil vi gerne hjælpe dig med.

Med vores sundhedsværktøjer kan du med enkle og små ændringer i din hverdag tage et stort skridt på vejen for at forebygge sygdom og bringe mere sundhed ind i dit liv. Vores sundhedsværktøjer indeholder en lang række gode råd, tests, podcasts og træningsprogrammer, der er udviklet i samarbejde med en række sundhedsfaglige eksperter.

 

Gå til sundhedsværktøjer


Hvis du bliver syg

Skulle du være så uheldig at blive sygemeldt over en længere periode, er det vigtigste naturligvis, at du bliver rask. Men under din sygemelding er der nogle praktiske ting, du skal være særligt opmærksom på. Nedenfor ser du, de forskellige faser som en sygemelding typisk indeholder - og hvad du skal gøre.


Du behøver ikke fortælle, hvad du fejler. Aftal tidligt i forløbet hvordan og hvor ofte, I skal tale sammen.

Er du interesseret i mere information om, hvad du kan gøre under en sygemelding? I folderen ‘Hvis du bliver sygemeldt’ kan du få information om dine rettigheder, mulighedserklæringer, sygefraværssamtale og hvad din arbejdsplads i øvrigt kan bede dig om under en sygemelding.

 

Hent folderen

Tilbage til arbejdet efter sygemelding

For nogle kan det være svært at vende tilbage til arbejdet, og du har måske brug for igen at omstille dig til arbejdslivet. Her er nogle gode råd til, hvordan du kan komme godt tilbage efter længere tids sygemelding. En af de ting du blandt andet kan gøre, er at tage en snak med din leder om dine og arbejdspladsens forventninger. I den forbindelse kan du tage skemaet med og lave indledende og efterfølgende aftaler.

For at du kan få den bedst mulige opstart, er det en god idé at drøfte rammerne for punkterne nedenfor.

Få mere inspiration og gode råd i vores guide ‘Når din sygemelding er slut’. Med den giver du dig de bedste forudsætninger for at skabe den bedst mulige tilbagevenden til dit arbejde.

 

Hent guiden

Meget kan ændre sig på et år. Passer din pension til dit liv?

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.