Den generation, der er på vej på pension nu, er en interessant gruppe, da de har haft noget bedre vilkår og muligheder i forhold til tidligere generationer. De er typisk ikke så nedslidte, som de var før i tiden. De er også mere bevidste omkring deres egen sundhed, motion og socialt samvær. Alt sammen noget, der medvirker til, at de lever længere og har et bedre helbred langt op i alderen.

Men selvom deres fysiske forfatning er god, og deres økonomi også er fornuftig, kan overgangen fra arbejdende til pensionist alligevel volde problemer for nogle.

For Pensionsrådgiver Erik Sundbøl i Nordjylland er det tydeligt, at det ofte er mændene, der ikke har en færdig plan for deres pensionstilværelse.

”Overgangen fra arbejdsliv til pensionisttilværelse er ofte fin de første fire uger, for det er jo som at holde ferie, men så rammer hverdagen, og det er her, det kan blive svært. Følelsen af ikke at have et formål med dagligdagen, kan ramme alle, mænd som kvinder, hvis ikke dagen har noget indhold. Det tager tid at lære at være pensionist, men efter et års tid har de fleste heldigvis fundet deres rette hylde,” fortæller Erik Sundbøl, der har rådgivet om pension i 40 år.