Tab af erhvervsevne

Denne forsikring kan redde økonomien, og hjælpe dig tilbage i arbejde, hvis du bliver syg. Det kan eksempelvis skyldes stress, problemer med ryggen eller livstruende sygdom.

Med forsikringen kan du få udbetalt et fast beløb hver måned, når du ikke længere modtager fuld løn fra din arbejdsgiver. Du kan vælge at være sikret op til 80 % af den løn, som du fik, før du blev syg. Vores anbefalinger tager højde for en eventuel ydelse fra det offentlige, så du ikke betaler for mere, end du har brug for.

Så snart vi får besked om, at du er sygemeldt, kontakter vi dig og tager en samtale om de muligheder, som du har gennem din forsikring. I mange tilfælde vil du blive tilbudt et skræddersyet forløb med en fast tovholder, der koordinerer eksempelvis fysioterapeut, genoptræning og jobcoaching.

Q&A i forbindelse med coronavirussen

Anmeld tab af erhvervsevne her

Log på netpension

Vi tilbyder det tværfaglige forløb i samarbejde med AS3 Work&Care. Læs mere om forløbet her

Se, hvordan du er dækket i dag 

Log på netpension

Omkring hver femte dansker får på et tidspunkt i deres arbejdsliv brug for denne forsikring i kortere eller længere tid.

Forsikringen kan supplere de offentlige ydelser, så din personlige økonomi ikke bliver påvirket.

Fakta om forsikringen

 • Hvad er tab af erhvervsevne?

  Tab af erhvervsevne opstår typisk som følge af en ulykke, eller når sygdom gør det svært, måske endda umuligt, at klare det daglige arbejde i en længere periode. Det kan eksempelvis være problemer med ryggen, stress eller livstruende sygdom.

  Dækningen ved tab af erhvervsevne afhænger blandt andet af sygdomsperioden og af, hvor mange procent af din erhvervsevne du har mistet. Dækningen fastsættes efter en individuel vurdering. Du kan læse mere om forsikringens dækning under betingelser ovenfor.

 • Hvem kan forsikres?

  Forsikringen kan oprettes af alle mellem 18 og 55 år, som har en pensionsordning hos os og har afgivet og fået godkendt de nødvendige helbredsoplysninger.

 • Vi hjælper dig

  Når vi får besked om, at du er sygemeldt, kontakter vi dig og tager en samtale om de muligheder, som du har gennem din forsikring.

  I mange tilfælde vil du blive tilbudt et skræddersyet forløb med en fast tovholder, der koordinerer eksempelvis fysioterapeut, psykolog, genoptræning og jobcoaching.

  Ofte kan vores socialrådgivere også hjælpe med gode råd om offentlige ydelser og dit samarbejde med kommunen.

 • Skat og fritagelse for indbetaling

  Du kan trække indbetalingerne til forsikringen fra i skat. Skulle du en dag få brug for forsikringen, vil udbetalingerne blive beskattet som personlig lønindkomst.

  Ender du i en situation, hvor du mister mindst halvdelen eller 2/3 af din erhvervsevne i en vis periode, kan du blive fritaget fra at indbetale til din pension. Andel og periode afhænger af, hvordan din forsikring er skruet sammen. Derudover fortsætter din pensionsordning som før.

 • Vi har fokus på korrekte udbetalinger

  Når vi i Danica Pension – meget sjældent og af konkrete årsager – får mistanke om, at de oplysninger, vi får fra vores kunder, ikke er korrekte, anser vi os for at være forpligtede til at undersøge sagen nærmere.

  Det gør vi for at sikre, at ingen modtager udbetalinger, som de ikke er berettiget til. Sker der ube-rettigede udbetalinger, vil det i yderste konsekvens kunne betyde højere priser på forsikringer for alle andre kunder. Et konkret eksempel på, at der kan opstå tvivl om grundlaget for udbetaling, kan være, at vi bliver bekendt med, at en kunde, der har oplyst, at han ikke kan gå, viser sig at være en aktiv motionsløber.

  I en lille del af de tilfælde, som vi undersøger nærmere, vil vi i yderste konsekvens observere kun-den. Det sker alene for at sikre en faktuel korrekt belysning af sagen.

  Observationer sker naturligvis altid efter gældende lovgivning og branchens retningslinjer. Læs mere i Kodeks for særlig undersøgelse af forsikringssager.

Hvad kan vi hjælpe med?

Meget kan ændre sig på et år. Passer din pension til dit liv?