Trivsel, sygdom og tilbagevenden
Mental ubalance og mistrivsel kan ramme os alle. Det påvirker vores livskvalitet og kan føre til langtidssygemelding. Det skal vi naturligvis forsøge at undgå.
Her på siden kan du få nogle enkle tips til at skabe bedre balance i dit liv og opnå mere trivsel i dit arbejdsliv.
Siden er delt op i tre faser, så du kan finde redskaber, der kan hjælpe dig, hvis du vil have mere balance og trivsel, hvis du er sygemeldt og vil have gode råd til, hvordan du kommer godt over det, eller hvis du netop er vendt tilbage efter en længere sygemelding.
Skab balance og få mental trivsel
Har du det godt, når du er på arbejde?
Det er ekstremt vigtigt, at du på din arbejdsplads har gode rammer for at undgå mistrivsel og stress rammer dig. Heldigvis er der meget, vi hver især kan gøre for at få mere balance i vores arbejdsliv.
En af de vigtigste ting, du kan gøre for at sikre trivsel på arbejdspladsen, er at tage en snak med din leder eller dine kollegaer for at afstemme forventninger til arbejdet og ikke mindst sætte ord på, hvordan din aktuelle situation er.
Til det formål kan farveskalaen nedenfor være en god, visuel hjælp. Oplever du at være i trivsel (grøn), mistrivsel (gul) eller er du udbrændt (rød). De forskellige overgange fra trivsel, mistrivsel og udbrændthed er hårfine, men det kan ikke desto mindre være et godt værktøj til at føle efter, hvordan du egentlig har det.
Hvis du er interesseret i flere brugbare værktøjer til at skabe trivsel og balance i dit liv, kan du hente folderen ‘Har du det godt?’
Hvordan har du det?
Lær dine signaler at kende og reagér på dem.
Sådan skaber du bedre balance i din hverdag
Er balance ens for alle? Se med, og lær, hvordan du kan få mere balance i din hverdag.
Hvad er mistrivsel?
Flere og flere danskere bliver i disse år ramt af mistrivsel og stress. Men forskning viser, at hvis du reagerer, så snart du har mærket de første symptomer, så kan du forebygge og undgå stress – eller give dig selv de bedste muligheder for at blive hurtigere rask.
Mistrivsel kan være forbundet med stress. Vil du vide mere, kan du læse om det her.
Styrk din fysiske og mentale sundhed med vores sundhedsværktøjer
I en travl hverdag, hvor der stilles store krav til os som mennesker, er det vigtigt at føle, at du er i både fysisk og mental balance. Det vil vi gerne hjælpe dig med.
Med vores sundhedsværktøjer kan du med enkle og små ændringer i din hverdag tage et stort skridt på vejen for at forebygge sygdom og bringe mere sundhed ind i dit liv. Vores sundhedsværktøjer indeholder en lang række gode råd, tests, podcasts og træningsprogrammer, der er udviklet i samarbejde med en række sundhedsfaglige eksperter.
Er du interesseret i mere information om, hvad du kan gøre under en sygemelding? I folderen ‘Hvis du bliver sygemeldt’ kan du få information om dine rettigheder, mulighedserklæringer, sygefraværssamtale og hvad din arbejdsplads i øvrigt kan bede dig om under en sygemelding.
Sådan kan vi hjælpe dig
Hvis du har brug for hjælp, kan du kontakte os på 70 25 02 03. Vores Health Care Managers sidder klar til at hjælpe dig med det rette behandlingstilbud, se mere her.
Tilbage til arbejdet efter sygemelding
For nogle kan det være svært at vende tilbage til arbejdet, og du har måske brug for igen at omstille dig til arbejdslivet. Her er nogle gode råd til, hvordan du kan komme godt tilbage efter længere tids sygemelding. En af de ting du blandt andet kan gøre, er at tage en snak med din leder om dine og arbejdspladsens forventninger. I den forbindelse kan du tage skemaet med og lave indledende og efterfølgende aftaler.
For at du kan få den bedst mulige opstart, er det en god idé at drøfte rammerne for punkterne nedenfor.
Få mere inspiration og gode råd i vores guide ‘Når din sygemelding er slut’. Med den giver du dig de bedste forudsætninger for at skabe den bedst mulige tilbagevenden til dit arbejde.