1. Tænk på de gode oplevelser i ferien

Tag dig tid til at tænke på de positive oplevelser, du havde i løbet af din ferie. Fokusér på de gode minder, de afslappende øjeblikke og de nye oplevelser – og tal gerne om dem i familien. Det kan hjælpe dig og din familie med at tænke positivt, når hverdagen kalder, og I vender tilbage til skole og arbejde. Del også gerne jeres ferieoplevelser med kolleger og venner, så I kan dele hinandens glæde.

2. Start med at få overblik

Prøv at skabe en glidende overgang mellem ferie og arbejde og skole. Brug den første tid på at få overblik over dine opgaver på arbejdet, svare på vigtige e-mails og opdatere dig på, hvad der er sket, mens du var væk. Prioritér også dine opgaver, så du kan starte med de vigtigste først – og giv dig selv tid til at komme ind i hverdagsrytmen igen. Du kan også hjælpe dine børn med at genoptage legeaftaler og begynde at gøre penalhuset klar.


 

3. Hold fast i ferievanerne

Hold fast i nogle af de ting, der gav dig og din familie energi i din ferie, når hverdagen starter. Hvis I for eksempel nød at gå lange ture på stranden, så fortsæt med at gå ture sammen om aftenen eller i weekenden. Havde du tid til at læse en god bog i ferien, så sæt tid af til at læse lidt om aftenen. Tag på en spontan tur efter arbejde, eller spis is på en onsdag. Ved at fortsætte med nogle af de hyggelige ferievaner, kan det hjælpe jer med at fortsætte den glade og afslappede stemning.

4. Planlæg noget I kan se frem til 

Hvis du er ramt af sommerferie-blues, kan det være godt at have noget at se frem til. Planlæg derfor nogle aktiviteter eller begivenheder, som du og din familie kan se frem til efter sommerferien. Det kan være en weekendtur, en koncert, et besøg hos venner eller en ny hobby. Ved at have noget spændende at se frem til, vil du og din familie føle jer mere motiverede og entusiastiske, når det er hverdag igen.

Husk også, at det er helt normalt, at man efter en god lang ferie kan føle, at det er lidt af en omvæltning at komme tilbage til hverdagen, så giv dig selv og din familie tid til at blive gode venner med hverdagen igen.

 

Tal med en læge, psykolog eller diætist

Har du brug for et godt råd til at tackle hverdagen, eller vil du vende en bekymring, så husk, at du og din familie nemt kan tale med en læge, psykolog eller diætist – når det passer jer. I kan spørge om stort og småt, og tale med eksperterne, så ofte I vil.

Brug din sundhedspakke – og book en tid her