Nye forventninger: din pensionsopsparing vil stige mere

Hvis du er én af dem, der allerede har måttet give op på et nytårsforsæt, kommer her en nyhed, der forhåbentlig kan få dit humør lidt op igen på en kold januardag. Vi forventer nemlig, at din pensionsopsparing fremover vil vokse lidt mere, end vi tidligere har forventet.

Årsagen er, at når du sparer op til pension, så bruger vi nogle forudsætninger fra ’Rådet for afkastforventninger’ til at komme med et bud på, hvor meget vi forventer, at din pensionsopsparing vil vokse fremover. Det gælder både den pensionsopsparing, du har i dag, og det du indbetaler til din pensionsopsparing fremover. 

Disse forudsætninger opdateres hvert år – og de nye forudsætninger, der gælder fra den 1. januar 2024, er mere optimistiske end tidligere. Det betyder, at vi forventer, at din pensionsopsparing fremover vil vokse lidt mere, end vi forventede tidligere. 

Vil du have et opdateret billede af, hvor meget du bør spare op til pension, anbefaler vi, at du tager et PensionsTjek. Det er naturligvis opdateret med de nye forventninger til afkastet.

Tag et PensionsTjek 


Du kan indbetale lidt mere til aldersopsparing og ratepension

Derudover kan du fra den 1. januar 2024 indbetale lidt mere til din aldersopsparing og ratepension, da mulighederne for indbetaling ved årsskiftet er blevet justeret som normalt. 

Fra 2024 må du indbetale

  • 9.100 kr. om året på en aldersopsparing, hvis du har mere end 7 år til pension
  • 58.900 kr. om året på en aldersopsparing, hvis du har mindre end 7 år til pension
  • 63.100 kr. om året på din ratepension

Læs mere om aldersopsparing og ratepension

Du får ikke sat din folkepension ned, hvis du arbejder

Folketinget har også i løbet af 2023 vedtaget nye regler for de mange folkepensionister, som arbejder. Det betyder, at hvis du vælger at arbejde, efter du har nået din folkepensionsalder, så vil din løn ikke længere betyde, at din folkepension bliver sat ned.

Det gælder, uanset om du bliver ved med at arbejde, efter du har nået din folkepensionsalder, eller om du vender tilbage til arbejdsmarkedet, efter du er gået på pension.

De nye regler blev vedtaget den 1. juni 2023 og gælder med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar 2023. Det betyder, at hvis du har arbejdet i 2023, mens du modtog folkepension, så vil du få udbetalt det, som indkomsten fra dit arbejde har nedsat din folkepension med, i løbet af 2024.

Folkepensionen er steget med 3,5 procent
Hvis du er gået på folkepension, eller snart er på vej, kan du også glæde dig over, at satserne for folkepensionen er blevet sat op med 3,5 procent fra den 1. januar 2024. Det er den største stigning af folkepensionen i 14 år – og det vil uden tvivl glæde mange, som er gået på pension.  

Stigningen i folkepensionen har ikke nogen betydning for det, du eventuelt får udbetalt fra din pensionsopsparing fra os.