Min jobsituation ændrer sig

Hvad skal der ske med din pensionsordning, hvis du bliver ledig, eller når arbejdslivet på anden vis ændrer sig?

Hvis din jobsituation forandrer sig, så din arbejdsgiver ikke længere indbetaler til din pensionsordning hos os, fortsætter dine forsikringen uændret i typisk tre måneder fra den dag, du fratræder. 

I denne periode vil du være dækket på samme måde og til samme pris, og du betaler for dette via din eksisterende pensionsopsparing hos os. Det giver ro til at tage dig af andre vigtige ting. 

Ved du allerede nu, hvad der skal ske med din pensionsordning så kontakt os gerne på 70 11 25 25 Du er også velkommen til at skrive til os.

Skriv til os her

Det er vigtigt, at du forholder dig til, hvad der skal ske med din opsparing og dine forsikringer efter denne periode. Du kan læse mere om mulighederne for at fortsætte din ordning herunder. 

Hvert år skifter cirka 750.000 danskere job.

Hver fjerde dansker vil i løbet af deres arbejdsliv blive længerevarende syg.

Sådan er forløbet

 • Typisk får vi automatisk besked. Du kan også give os besked her.

Overvejer du at tage orlov?

Overvejer du at gå på forældreorlov, tage en længere rejse eller på anden måde holde pause fra jobbet?

Læs mere her

Vigtigt når din jobsituation ændrer sig

 • Fordelene ved at fortsætte din ordning

  Du beholder din anciennitet og dækning på de forsikringer, som du fortsætter. Hvis du beslutter dig indenfor tre måneder, kan du beholde dine forsikringer uden at skulle give os nye oplysninger om dit helbred.


  Skifter du pensionsselskab, vil der ofte være en karensperiode, hvor du ikke er dækket. Derfor kan det være en fordel at beholde dine forsikringer hos os, til du har sikret dig, at du er omfattet af en eventuel ny ordning.  

  Såfremt du er kunde i Danske Bank, giver din pensionsopsparing i Danica Pension dig fordele i Danske Banks kundeprogram.

 • Få rådgivning om dit valg

  Ring gerne til os på 70 11 25 25 så vi kan aftale, hvordan din pensionsordning skal fortsætte. Vi kan også fortælle dig om dine nye priser og vilkår.

Dine muligheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Meget kan ændre sig på et år. Passer din pension til dit liv?