Podcast: Sunde stemmer

 

Sunde stemmer er Danica Pensions podcastserie. I serien vil vi tage forskellige emner op,
der kan betyde noget for din sundhed.

Tema: Kost og livsstil

Mit livs vigtigste opskrift

Den folkekære TV-kok Claus Holm var i 2018 tæt på at miste livet på grund af overvægt, en usund livsstil og et særdeles højt arbejdspres. Hør Claus’ beretning om, hvordan han fandt motivationen til at ændre ved de usunde vaner, og hvordan det blev starten på et stort vægttab, en sundere livsstil og mere overskud til ham selv og sine nærmeste.

Fra kronisk syg til kronisk sund

Pia Norup er læge men i stedet for primært at udskrive medicin, beskæftiger hun sig med, hvordan kost, motion og omlægning af livsstil kan bruges som behandling af kroniske sygdomme. Pia fortæller blandt andet om, det store uforløste potentiale vi har i forhold til at påvirke vores sundhed og trivsel, hvilket vi kan gøre med kost, motion, meditation og livsindstilling. Lyt med og få Pias bedste råd til, hvordan du selv kan styrke dit immunforsvar og blive kronisk sund.


Tema: Stress og mental sundhed

Rigtige mænd kan også få stress

Anders Langballe er kendt for altid at være velforberedt på TV med en knivskarp politisk analyse af situationen i dansk politik - på et hvilket som helst tidspunkt på dagen. Men for et års tid siden, ændrede hans liv sig radikalt. Hør hans beretning om, hvordan han ignorerede sine stress symptomer og blev ramt af en alvorlig blodprop i hjernen. Og hans personlige oplevelser med den svære vej tilbage til arbejdslivet.

Stress rammer når du mindst forventer det

Pernille Vindeløv Larsen var nyuddannet ingeniør, da hun landede et godt job som management konsulent i et større konsulenthus. Hør hendes beretning om, hvordan hun meget tidligt i sin karriere, fik rigtigt meget ansvar overdraget, hvordan hendes helbred blev påvirket og hvad hun har lært i processen.


Tema: Sund Performance

Mental pause - indtalt af Gitte K. Dybkjær, Direktør i Potential Project Danmark

De næste2-3 minutter vil vi lave en mental pause for at samle ny energi og skærpe vores fokus. Du kan lave øvelsen uanset hvor du er, både siddende og stående.

Guidet 10 minutters fokustræning

Mange af os oplever problemer med at fokusere og være til stede. Det går ud over vores livskvalitet og performance. Med blot 10 minutters daglig træning, vil du opleve forandringer i form af større nærvær og overskud.

5 Minutters Meditation

Fem minutters lydfil til at klare tankerne og få ro i hovedet.


Tema: Corona Special

Mens corona-krisen raser

Lyt til chefpsykolog Helle Folden Dybdal, der guider dig igennem, hvordan du bedst håndterer en hel ny og usikker hverdag i en tid med midlertidig hjemmearbejdsplads, bekymringer om fremtiden og store forandringer.

Op ad bakke?

Hvordan holder man sig sund og aktiv, når man samtidig arbejder hjemmefra og helst skal være inde det meste af tiden? Hør en af Danmarks førende sundhedsformidlere Chris MacDonald give sit bud på, hvordan man sætter grænser mellem arbejde og fritid i denne specielle tid, hvad man kan gøre for at holde sig aktiv derhjemme og ikke mindst hvordan man bedst håndterer usikkerheden i en situation som denne.

Tiden efter corona

Har du også brug for at høre, at der er lys for enden af corona-tunnellen? I tredje afsnit af vores temaserie om corona møder vi fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, der fortæller os om sandsynlige scenarier og samfundsændringer efter Corona-krisen?

Ledelse på distancen

Under corona-krisen er mange ledere er blevet udfordret på deres evne til lede fra distancen. Det har krævet stor omstillingsparathed fra både medarbejdere og ledere. Hør med, når chefpsykolog og direktør i PPclinic Helle Folden Dybdahl deler ud af sin viden om, hvad du som leder skal være særligt opmærksom på, for at få dit team til at fungere optimalt, når I ikke sidder fysisk sammen.

En frisk start efter corona

Nu er Danmark på vej ind i en ny fase med en gradvis genåbning. Vi skal stadig tage hånd om udfordringer, men vi begynder så småt at kunne se fremad. Men hvordan kan vi komme styrket ud på den anden side? Hør senior træner i Potential Project, Jens Hjorth-Larsen, dele ud af sin viden på området.


Tema: Vaner

Hack dine vaner

Fik du lavet et nytårsforsæt - og har du også allerede givet op? Hør adfærdsekspert Mikkel Holm Sørensens bud på, hvordan du kan hacke dine vaner, og hvad der skal til for at lykkes.

Fra fysisk aktiv hulemand til sofakartoffel

Er du også en af de to millioner danskere med stillesiddende arbejde? Tælles fritiden med, sidder vi i gennemsnit ned 10 timer om dagen. Den vestlige livsstil har med andre ord forvandlet den fysisk aktive hulemand til en doven sofakartoffel, og det kan have store helbredsmæssige konsekvenser. Lyt her, hvordan du nemt kan ændre dine stillesiddende vaner og hvad det kan betyde for dig og dine omgivelser

Kan man nudge sig selv?

Bestemmer du selv, hvor store portioner du spiser, og hvor meget du drikker? Belønner du dig selv med noget sødt, når du har købt godt med grøntsager i supermarkedet? Eller er det måske din underbevidsthed og dine omgivelser, der spiller dig et puds? Lyt her, hvor Danmarks førende ekspert inden for nudging og adfærdsdesign, Ph.D og forsker Pelle Guldborg Hansen fortæller om nudging og adfærdsdesign i hverdagen, og hvilken indflydelse det kan have på din hverdag.


Tema: Fremtidens sundhed

Fremtidens sundhed

Med et sundhedsvæsen, der ikke er gearet til den stigende levealder og livsstilssygdomme, er der måske brug for at gentænke den måde, vi forebygger og behandler på.

Hør fremtidsforsker Bogi Eliasens bud på, hvad vi måske har i vente.


Tema: Hjernen

Belaster du din hjerne?

I studiet har vi Kenneth Jay, der er humanfysiolog og Ph.d i virkningen af fysisk og mental træning på muskelsmerter og stress. Kenneth forklarer, hvad du kan gøre, for at undgå at belaste din hjerne.

Hvad kan man forvente, når man bliver ramt af en hjernerystelse?

Byder på Stine Poulsen, der er cand. psych. og autoriseret neuropsykolog hos Hans Knudsen Instituttet. Stine har stor erfaring med behandling af hjernerystelser og gør os klogere på fænomenet.

Historien om en hjernerystelse

Hør fortællingen om, hvordan en ung topanklagers liv blev vendt på hovedet, da hun blev ramt af en alvorlig hjernerystelse og hvad der skulle til for at komme tilbage til livet igen.

Fra superkonsulent til mental træner

Jens Hjorth-Larsen havde en strålende karriere som management konsulent i et af landets største konsulenthuse. Men Jens droppede en sikker karrierevej og valgte i stedet at blive mental træner. Hør hvorfor og bliv klogere på, hvad det egentlig er mental træning kan.

Optimér din hjerne

Hjerneforsker Troels W. Kjær giver gode råd til, hvordan du kan blive knivskarp og forbedre hukommelse, overblik og koncentrationsevnen ved små tiltag.


Tema: Skærm tiden

Den gode Søvn

I dag har vi næsten alle sammen mobiltelefoner, som vi har med os alle vegne – ofte også med i seng. Forsker i stress og epidemiologi ved Københavns Universitet, Naja Hulvej Rod fortæller i dette afsnit om sin nyeste forskning omkring mobilafhængighed og giver gode råd til en bedre nattesøvn.

Det digitale (arbejds)liv

Vi har endnu engang professor, Naja Hulvej Rod i studiet til en snak om, hvad digitalt overforbrug kan have af indflydelse på folkesundheden. Naja giver desuden råd til, hvad virksomheder kan gøre for understøtte medarbejdernes sunde digitale vaner.

Har du svært ved at lægge mobilen fra dig?

Sidder du lidt for ofte med mobilen i hånden? Så er du ikke alene. Chef i Danica Pension Health Solutions, Camilla Thind Sunesen fortæller her om, hvad hun har gjort for at få mere balance i sin skærmtid.

Sunde digitale vaner – Lederspecial

Hvordan kan man som leder være med til at sikre nærvær, bedre performance på arbejdspladsen og sunde digitale vaner? De udfordringer står chef for sundhed i Danica Pension, Camilla Thind Sunesen over for dagligt. Her hendes betragtninger i denne lederspecial af vores podcast Sunde Stemmer.


Tema: Christmas Special

Julens skyggesider

Julen er hjerternes og forventningernes fest! Men julen har også sine skyggesider. Professor fra SDU Søren Askegaard tager vores allesammens hyggelige og perfekte jul under kyndig og kærlig behandling.

Hvad kan vi hjælpe med?