Danica Pension arbejder med ’robust’ investering af min Danica Balance-opsparing – hvad betyder det?
Robusthed betyder for os, at vi sørger for at investere dine penge bredt, så du ikke bør opleve for store tab, selvom der kommer store fald på de finansielle markeder. Vores strategi er at kigge ud i horisonten og optimere mulighederne for, at du har et stabilt forventet afkast over tid, hvilket gerne skulle gøre, at du kan nyde godt af din pensionsopsparing, når du går på pension. 

Kan man godt få høje afkast uden at løbe en risiko?
Det vil naturligvis være dejligt med høje afkast uden risiko for store tab. Men de to ting går hånd i hånd. Tager man den risiko, det kræver for at få meget store afkast, så er der også større risiko for store tab. Som kunde hos os kan du naturligvis tage større risici, hvis du ønsker det. Men vælger du en meget høj risikoprofil, så kan vi ikke give dig den samme robusthed, fordi vi ikke i samme grad kan sprede investeringerne. 

Hvordan kan I lave høje afkast for lavere risiko?
- Det kan vi, fordi vi har en stor købekraft på grund af vores størrelse. Ligesom i supermarkedet kan man ofte få rabatter, når man køber stort ind. Og vi kan købe rigtig stort ind, fordi vi samlet set har ca. 350  milliarder at arbejde med. Derfor får vi mange transaktioner billigere end andre gør, og de rabatter går videre til vores kunder i form af højere afkast. Vi er også ofte dem, der først bliver spurgt, om vi vil investere i større projekter som f.eks. ejendomme eller motorveje. Og det kan være nogle rigtig gode investeringer.