Del

Saml dine pensionsordninger

Har du blot to andre pensionsordninger hos forskellige pensionsselskaber, kan du ved at samle dem måske øge din pensionsopsparing med mere end 100.000 kr. 

Er du omkring 30 år og har et par mindre pensionsopsparinger hos forskellige pensionsselskaber, kan du faktisk ende med at have betalt mange tusinde kroner i omkostninger, inden du går på pension. Penge, der i stedet kunne have øget din opsparing til pension. 

Ved at samle pensionsordninger kan du spare omkostninger og dermed spare flere penge op, som kan give mulighed for, at du kan få ekstra afkast. Det vil give dig en større pensionsopsparing. Hvor meget ekstra, det kan blive, afhænger af din alder og hvor mange ordninger, du kan samle.

Et eksempel

"Lad os sige, at du fra tidligere har to pensionsopsparinger i to forskellige pensionsselskaber. Hvis du for eksempel betaler 700-900 kr. i omkostninger om året, vil det i løbet af de næste 40 år, frem til du går på pension, blive op mod 70.000 kr. alene i omkostninger. Omkostninger, som du kan spare ved at samle dine ordninger, og som i stedet vil øge din opsparing, hvor de kan give dig et afkast. Samlet kan det i alt beløbe sig til mere end 100.000 kr., den dag du går på pension."

- Mads Moberg Reumert, Seniorøkonom hos Danica Pension.

Saml dine pensioner, når du skifter job
I mange tilfælde skifter du pensionsselskab, når du skifter job, og så kan det være en god idé samtidig at få samlet pensionsopsparingerne.

- Når du bliver kunde i Danica Pension, hjælper vi dig med at finde ud af, om du har pensionsopsparinger i flere pensionsselskaber. Allerførst skal du nemlig tjekke din pensionsordning med vores online værktøj PensionsStart. Og her bliver du spurgt, om vi må hente oplysninger om dine andre pensionsordninger via pensionsinfo.dk, hvor alle oplysninger om pensioner i Danmark ligger, fortæller Mads Moberg Reumert.

- Og hvis du giver tilladelse til, at vi må hente dine oplysninger, så får du en skræddersyet anbefaling fra os med det samme til, hvilke pensionsopsparinger du med bør samle. Tilladelsen kan du give, når du gennemgår PensionsStart.

Hvornår skal du ikke samle pensioner?
Der kan være situationer, hvor det ikke er en god idé at samle dine pensionsordninger. Du kan for eksempel have nogle særlige vilkår knyttet til din pensionsordning. Det kan være garantier på udbetaling eller forsikringsdækninger, du ikke længere kan oprette, men som du stadig har brug for. I PensionsStart og PensionsTjek får du en klar anbefaling til lige netop din ordning.

Det er også vigtigt at være opmærksom på, hvornår den pensionsopsparing, du overvejer at flytte, er oprettet. Det kan eksempelvis have betydning for, hvornår du må starte udbetaling af din pensionsopsparing. Det tages der højde for i anbefalingen til lige netop din ordning.

3 gode grunde til at samle sine pensionsopsparinger

  1. Du får bedre overblik.
  2. Du kan ofte spare omkostninger.
  3. Hvis du også er kunde i Danske Bank, kan du få adgang til fordele. 

80 % har flere pensionsordninger

Omkring 8 ud af 10 af Danica Pensions nye kunder har flere pensionsordninger i forskellige pensionsselskaber, og mange af opsparingerne er på under 20.000 kr. Særligt mange af de yngre mellem 20 og 30 år har disse mindre pensioner, men det gælder faktisk også 34 procent af de 50–60-årige.


Artikel

Du har brug for 80 % af din løn 

Se, hvorfor du bør spare op, så du har 80 % af din løn, når du går på pension.

Artikel

Sådan tjener vi penge til dig

Læs, hvad der sker med din pensionsopsparing i hænderne på Danica Pensions investeringsteam.

Tema

Alt om opsparing

Få overblik over alt om din pensionsopsparing - og find ud af hvilken investeringstype, du er.  

Få din personlige anbefaling nu