Danica Balance

For dig der ønsker, at Danica Pensions eksperter investerer for dig.

Danica Balance er en pensionsopsparing, hvor vi klarer investeringerne for dig. Vi investerer din opsparing i forhold til, hvornår du ønsker at gå på pension, og hvor risikovillig du er. 

Når du er yngre, har du som udgangspunkt en stor andel af aktier og andre risikofyldte investeringer. I takt med at du bliver ældre, flytter vi vægten til mindre risikofyldte investeringer, herunder obligationer. Det giver balance i opsparingen.

I netpension kan du se, hvordan din Danica Balance er investeret i dag.

Log på netpension

Med Danica Balance investerer vores eksperter din opsparing i et bredt univers af aktiver, som ud over aktier og obligationer også omfatter alternative investeringer som fast ejendom og private equity. Det bidrager til at forbedre forholdet mellem afkastmuligheder og risiko.

Se afkast og læs mere om Danica Balance her

Se det historiske afkast for Markedspension her

Risikoen sænkes automatisk i takt med din alder.

87 procent af arbejdsstyrken er bekymrede for, om de har sparet nok op til pensionstilværelsen.

Kilde: Userneeds

Fakta om Danica Balance

 • Nedtrapning af din investeringsrisiko

  Nedtrapning af din investeringsrisiko

  Med Danica Balance får du en automatisk nedtrapning af risikoen i din pensionsopsparing. Her har du i begyndelsen en større andel af aktier og andre risikofyldte investeringer. I takt med at du bliver ældre, trapper vi andelen ned, så aktierne erstattes af obligationer og andre investeringer, der mindsker din risiko.

  Vi investerer dog din pensionsopsparing fleksibelt. Det betyder, at vi kan investere mere eller mindre risikofyldt i perioder, hvis vi vurderer, at det er mest attraktivt.

  Du kan vælge mellem tre risikoforløb – lav, middel og høj risiko. Vores standardanbefaling er middel risiko, hvilket vi også som standard giver nye kunder.

  Med værktøjet InvesteringsTjek kan du finde ud af, hvilket risikoforløb der passer bedst til dig. 

  Du kan ændre din model for investering i netpension

  Læs mere om de forskellige investeringsmåder her.

  Se investeringsfondene i Danica Balance her.

  Se Forsikring og Pensions risikonøgletal og investeringsfordelinger her.

 • Garanti

  Garanti

  Med Danica Balance kan du desuden købe en garanti, der eksempelvis begynder 10 år før, du går på pension. Garantien skal du kun vælge til, hvis du ønsker en bund under dine udbetalinger i pensionslivet. Garantien sikrer dig altså en minimumsudbetaling, uanset hvordan det går med investeringen af din opsparing i garantiperioden.

  I garantiperioden investerer vi din opsparing efter en særlig investeringsmåde, hvor vi løbende tilpasser andelen af aktier, når det er hensigtsmæssigt eller nødvendigt for at opfylde garantien.

  Læs mere om garantien i Danica Balance her

 • Fast sammensætning

  Fast sammensætning

  Som alternativ til en nedtrapning af din risiko kan du vælge en fast sammensætning af din investering over hele opsparingsperioden. Her tilpasses risikoen altså ikke efter din alder. Denne model er især velegnet til dig, der ønsker at påtage dig en større eller mindre risiko, end din alder normalt ville tilsige.

  Hvis din pensionsordning indgår i en firmaordning, kan virksomheden have valgt at begrænse antallet af valgmuligheder.

 • Vælg hvordan din opsparing skal udbetales

  Vælg hvordan din opsparing skal udbetales

  Når du opretter en pensionsordning, tager du også stilling til, hvordan din opsparing til sin tid skal udbetales. Det kan enten ske som et engangsbeløb eller som løbende udbetalinger. Din pensionsopsparing bliver typisk oprettet som en ratepension, en livrente eller en aldersopsparing.

  Læs mere om udbetalingsmåderne.

 • Når du får din opsparing udbetalt

  Når du får din opsparing udbetalt

  Mens din pension bliver udbetalt, investerer vi fortsat din opsparing - uanset om du har valgt en garanti eller ej. Har du ikke allerede en garanti, kan du købe én, hvis du ønsker en bund under dine udbetalinger i pensionslivet. Så ved du altid, hvad du som minimum får udbetalt.

Hvad kan vi hjælpe med?

Meget kan ændre sig på et år. Passer din pension til dit liv?